Az OTP Bank Liga nyitófordulójában két hazai és egy vendégsiker mellett két döntetlen született.

Az idény első gólját Gera Dániel, az MTK Budapest labdarúgója szerezte a pénteken lejátszott Ferencváros elleni meccsen, a zöld-fehér színekben szereplő Nguen Tokmac pedig a tizenharmadik találatát érte el az NB I-ben.

A paksiaknak nem sikerült a pontszerzés a stadionavatáson, hozzá kell viszont tenni, hogy hat veretlen hazai viadal után ízlelték meg a vereség keserű ízét. Figyelemre méltó fegyvertényt hajtott végre a Zalaegerszeg, amely 3:3-as döntetlent harcolt ki a sztárokkal teletűzdelt MOL Fehérvár FC ellen. Márton Gábor az előző idényben a ZTE-t mentette meg a kieséstől, most pedig a “VIDI” kispadjáról irányította új csapatát. A galántai születésű Szépe János első élvonalbeli góljának örülhetett. A 24 éves hátvéd 2016-ban mutatkozott be a DAC-ban,majd a mosonmagyaróváriakhoz került, a 2018/2019-es szezonban NB II-es bajnoki címet szerzett mostani csapatával. 2018 nyarától a ZTE játékosa, most azonban az 53. percben sérülés miatt idő előtt volt kénytelen elhagyni a pályát.

A Kisvárda 2:1-es legyőzésével rajtolt a Budafoki MTE, amely 74 év után tért vissza az elitcsapatok közé. A piros-feketékhez idén nyáron igazolt a felvidéki Medgyes Sinan, aki régebben a DAC, a Nagyszombat és a Győr gárdájában is megfordult, Budaőrsön pedig három évet töltött. A 27 esztendős szélső védő végig játszotta az összecsapást és így nyilatkozott az egyik hírportálnak:

“Mindenkinek kívánom ezt az érzést, ezért edzenek a játékosok, hogy egyszer az élvonalban szerepelhessenek, utána jön a többi cél”.

Eredmények: Budafok-Kisvárda 2:1, DVTK-Mezőkövesd 2:1, ZTE-MOL Fehérvár 3:3, Paks-Újpest 1:2, MTK-Ferencváros 1:1. A koronavírus-fertőzöttek miatt elhalasztották a Puskás Akadémia-Budapest Honvéd meccset.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb