Óvár. A településnek mindössze háromszáz lakosa van, ám a közép-szlovákiai V. liga D csoportjában szereplő csapat Slovnaft Cup mérkőzésére mintegy hétszázan voltak kíváncsiak. Nem túlzás, a környék foci kedvelőinek nagy családja a találkozó előtt lázban égett a II. ligás kassai FC vendégjátéka miatt. A keletiek könnyed, időnként tetszetős játékkal 6:0 arányban győzték le a vendéglátókat.

Fotó: OFK Óvár

Hosszú ideig foci nélkül maradt a falu, míg tizenkét évvel ezelőtt Kanyó József orvos koordinálásának köszönhetően újjáéledt a község labdarúgása.

A mérkőzés krónikája

A várakozásnak megfelelően a vendégek a párbaj elejétől kezdve irányították a játékot és megmutatták, hogy ki az úr a pályán. Az óváriak viszont küzdeni tudásukról tettek tanúbizonyságot. Már a 4.percben a hazai kapusnak, Pohánka Adriánnak kellett prezentálni nem mindennapi tudását, amikor a kapufa tövéből elképesztő bravúrral tornázta ki Gáll bombáját. A vendéglátók azonban gyorsan megbátorodtak és a kassai hálóőrnek Fehér Tibor löketével akadtak gondjai. Az FC csapata felgyorsította az iramot és röpke tizenhat perc alatt a kolumbiai származású Robinson Rendonnak, Boris Gállnak és Patrik Košudának köszönhetően négygólos előnyre tett szert. A 49. percben a nézőtérről úgy tűnt, hogy a vendégek védője a tizenhatoson belül felvágta Fekete Tibort, ám Anton Ihring játékvezető sípja néma maradt. A kassaiak tovább növelhették volna előnyüket, de Pohánka kitűnően látta el feladatát. Aztán a csereként beállt Risztovszki és Vyshnevszky is bevették az óváriak kapuját.

Fotó: OFK Óvár

A losonciakat is megállították az Ipoly mentiek

Régi Tamásnak külön örömként szolgált a meccs.

„Minden játékosnak óriási erőt adhat, ha ilyen nagytudású labdarúgókból álló csapat ellen léphet pályára. Élvezet volt hallgatni a szurkolók visszajelzését is. Nem feltett kezekkel mentünk ki az öltözőből, de természetesen nem törhettünk győzelmi célokra. Ennek ellenére szívvel-lélekkel küzdöttünk”

– nyilatkozta portálunknak az óváriak harminchárom éves labdarúgója.

Fotó: OFK Óvár

„Már a III. ligás losonciak kiverése is hatalmas fegyverténynek bizonyult. A mostani összecsapásnak ünnepi jellege volt és a Fortuna Ligába igyekvő ellenfél gála focit mutatott be. Nekünk a bajnoki megmérettetések során kell helyt állni. A 2018/2019-es idényben négy pontos előnnyel végeztünk a táblázat élén, viszont megfelelő anyagi háttér hiányában nem vállaltuk a IV. ligában való közreműködést”

– állapította meg Kanyó József óvári klubelnök.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb