Nemrég emlékeztek meg a lévai hokiklub megalakulásának 90. évfordulójáról. A 2200 férőhelyes stadion színültig megtelt.

Jozef Bedej felvétele a lévaiak egyik bajnokiján készült.

A közelmúlt történéseiben lapozgatva elmondható, hogy tavaly a II. liga bajnokaként könnyedén vették az osztályozó mérkőzéseket és tizenhárom év után ismét az I. Szlovák Jégkorong Ligában szerepelhettek. Érdekességnek számít, hogy a kényszerűségből félbeszakított bajnokság huszonhét hazai találkozóját közel huszonegy ezer néző tekintette meg, ami átlagban hétszázhetvennégy szurkolót jelent meccsenként. Az alakulat a nyolcadik helyen végzett, a hazai összecsapások látogatottságában pedig harmadikok lettek. Elmondható, hogy a jégkorong a kosárlabda és a foci után a harmadik legnépszerűbb sportág Léván.

Az új idény október elején veszi kezdetét, a felkészülést Jozef Kováčik személyében új edző irányítja. A negyven éves szakember az elmúlt szezonban játékosként negyvenöt alkalommal lépett jégre nagytapolcsányi színekben.

„Megannyi trénerrel tárgyaltunk, végül is őt találtuk a legalkalmasabbnak. A brünni KOMETA csapatával három évvel ezelőtt elhódította a bajnoki címet. Segítője a szintén szaktekintélynek örvendő Jaroslav Matejov lesz”

– tudtuk meg Marcel Ozimák sportigazgatótól.

A lévai HK figyelemre méltó kapcsolatokat ápol a besztercebányai HC 05, valamint a nyitrai és a poprádi hokiklubokkal, amelyek szükség esetén játékosokkal is kisegítik őket. A napokban két új fiatallal bővült a keret. Martin Vitaloš két szezont a svéd RÖGLE BK-ban játszott le, Roman Žitný Finnországban is hokizott, legutóbb pedig a pozsonyi HC-ben lépett színre.

A csapat javában készül a küszöbön álló bajnokságra, idáig nyolc előkészületi meccsen vannak túl. A 2020/2021-es pontvadászatban nem indul a pozsonyi Capitals, amely az osztrák élvonalban méretteti meg magát, őket a homonnaiak pótolják. A lévaiak az I. Szlovák Jégkorong Ligában a mezőny első felében szeretnének végezni. Itt jegyezzük meg, hogy a felnőtteken kívül nemcsak ifi és kadet csapattal büszkélkedhetnek, de mindemellett néhány év leforgása alatt nyolc korosztályos kollektívával is bővítették bázisukat.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb