Léva. 2012-ben alakult a lévai Futsal Team. Hogy mi a különbség a futball és a futsal között? Az utóbbi a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata. És mire jó? Ez a foci még az, aminek annak idején szánták: gólra törő és technikás labdajáték.

Lukáš Mandrák felvétele.

A lévai együttes létrejötte óta egyetlen egy szezont sem hagyott ki. Jelenleg a Varta Liga résztvevője és huszonnégy tagú játékoskerettel büszkélkedhet. Az extraligában nyolc csapat szerepel, déli régiónkat a lévaiakon kívül az érsekújváriak és a Mihalička Róbert által létrehozott újonc komáromiak képviselik. A legerősebb alakulatok közé a losonciak és a zsolnaiak tartoznak.

„Nyáron igyekeztünk kellőképpen ráhangolódni a 2020/2021-es idényre. Bár a koronavírus-járvány miatt néhány tervezett előkészületi meccsünk elmaradt, így is sikerült három alkalommal megmérettetni magunkat”

– tudtuk meg Pavol Gabaštól, a lévaiak 34 éves edzőjétől.

Lukáš Mandrák felvétele.

Új erősítésnek számít a pozsonyi Wild Boys 02-ből érkezett Patrik Chamila, de a szakvezetés annak is örül, hogy sikerült megtartani Marek Gajdácsot is. Marek Janček egy bizonyos időszakot kihagyott a tanulmányai miatt, ám most ő is visszatért régi sikerei színhelyére.

A lévaiak a nyitómérkőzésen 8:2 arányban alulmaradtak a bajnoki címre pályázó losonciak otthonában, majd hazai környezetben 3:1 arányban legyőzték a komáromiakat. A csapat eddigi öt rúgott gólja közül kettőt a mindössze tizenhat esztendős Jakubík Szabolcs szerzett, aki már a második idényben erősíti a gárdát..

Pavol Gabaš védencei a szombati 3. fordulóban a privigyeieket fogadják.

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.10.15.

A Lekér és Kisölved közti Garam-híd egyelőre átjárhatatlan

Az elmúlt napok sűrű esőzése miatt több dél-szlovákiai útvonal is lezárásra került, illetve nehezen átjárhatóvá vált. A lévai…

2020.10.16.

Itt van, a korona beférkőzött a családunkba: Megérkeztek a teszteredmények!

E hét hétfőig csak várakozni tudtunk. Az idő persze lassan telt, hiszen annyira koncentráltunk minden egyes másodpercre. Beszélgetéseink…

2020.10.15.

Fejlesztőeszközökkel emeli oktatási színvonalát a zselízi Cimbora Óvoda

Hosszas előkészületek és kálvária után idén végre új otthonában kezdhette meg az oktatást a zselízi Cimbora Óvoda. Az…

2020.10.16.

A három legnagyobb kihívás egy pályakezdő tanár életében – podcast24

A podcast24 vendége ezen a héten Belák Lajos (25) pályakezdő pedagógus volt, akivel körbejártuk, miféle kihívásokkal találhatják magukat…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb