Léva. 2012-ben alakult a lévai Futsal Team. Hogy mi a különbség a futball és a futsal között? Az utóbbi a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata. És mire jó? Ez a foci még az, aminek annak idején szánták: gólra törő és technikás labdajáték.

Lukáš Mandrák felvétele.

A lévai együttes létrejötte óta egyetlen egy szezont sem hagyott ki. Jelenleg a Varta Liga résztvevője és huszonnégy tagú játékoskerettel büszkélkedhet. Az extraligában nyolc csapat szerepel, déli régiónkat a lévaiakon kívül az érsekújváriak és a Mihalička Róbert által létrehozott újonc komáromiak képviselik. A legerősebb alakulatok közé a losonciak és a zsolnaiak tartoznak.

„Nyáron igyekeztünk kellőképpen ráhangolódni a 2020/2021-es idényre. Bár a koronavírus-járvány miatt néhány tervezett előkészületi meccsünk elmaradt, így is sikerült három alkalommal megmérettetni magunkat”

– tudtuk meg Pavol Gabaštól, a lévaiak 34 éves edzőjétől.

Lukáš Mandrák felvétele.

Új erősítésnek számít a pozsonyi Wild Boys 02-ből érkezett Patrik Chamila, de a szakvezetés annak is örül, hogy sikerült megtartani Marek Gajdácsot is. Marek Janček egy bizonyos időszakot kihagyott a tanulmányai miatt, ám most ő is visszatért régi sikerei színhelyére.

A lévaiak a nyitómérkőzésen 8:2 arányban alulmaradtak a bajnoki címre pályázó losonciak otthonában, majd hazai környezetben 3:1 arányban legyőzték a komáromiakat. A csapat eddigi öt rúgott gólja közül kettőt a mindössze tizenhat esztendős Jakubík Szabolcs szerzett, aki már a második idényben erősíti a gárdát..

Pavol Gabaš védencei a szombati 3. fordulóban a privigyeieket fogadják.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb