Három döntetlen, három hazai győzelem és két vendégsiker. Ez a lévai területi bajnokság VI. MEVASPORT liga 10. fordulójában lejátszott mérkőzések mérlege.

Illusztrációs felvétel (forrás: facebook.com)

A nagykálnai fakó hazai összecsapásai során csupán a hontfüzesgyarmatiak ellen bukott, a többi megmérettetésből sorra nyertesként került ki. Vasárnap a felsőzsemberieket fogadták  a piros-kékek, akiket 5:2 -es vereséggel küldtek haza.

„Nagy akarattal vetettük magunkat a küzdelembe. Az első játékrészben még akadtak gondok a védelemben és kétszer ránk is ijesztettek a vendégek, a szünet utáni folytatásban viszont uraltuk a mezőnyt és szemre is tetszetős, eredményes játékot mutattunk be”

– nyugtázta a találkozó után Čontoš Zoltán, a nagykálnaiak csapatkapitánya.

Oroszkán már a 32. percben kialakult a végeredmény, Forró Vilmos ugyan vezetéshez juttatta a Garam-partiakat, ám a felsőtúriak Mintál Zoltán révén azon melegében egyenlítettek , s ennek köszönhetően pontot raboltak.

Megszerezték első döntetlenüket a hontnádasiak, de ennek ellenére továbbra is sereghajtóként pironkodnak. A garamszentgyörgyieknek ezúttal sem sikerült kihasználni a hazai környezet előnyét, igaz azonban, hogy a bajnokesélyes hontfüzesgyarmatiak ellen léptek pályára.

A VII. ligában nem kevesebb, mint 42 találat született, a listavezető vámosladányiak vitték a prímet a góllövést tekintve, akik nyolc alkalommal rezzentették meg az ipolyfödémesi kapus, Bodzsár Balázs hálóját. A sáróiak megkönnyítették a fakóvezekényiek dolgát, ugyanis mindössze tíz játékossal utaztak el vetélytársukhoz, ráadásul Szikora Gábor játékvezető a 75. percben piros lapot mutatott fel Kardos Józsefnek.

Sajnos a koronavírus-járvány miatt szünetel a pontvadászat, így a hétvégi találkozók is elmaradnak.

„Reményeink szerint nem zárul le véglegesen az őszi idény és hamarosan újra edzésbe állhatnak csapataink és folytatódhat a bajnokság”

– állapította meg tömören Šaliga József, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

Eredmények – VI. MEVASPORT liga:

Oroszka-Felsőtúr 1:1, Csejkő-Felsőgyőröd 2:0, Garamkeszi-Fakóvezekény (Slovan) 3:3, Nagykálna B-Felsőzsember 5:2, Garamszentgyörgy-Hontfüzesgyarmat 0:4, Nagytúr-Nagysalló 1:2, Garamújfalu-Újbars 4:0, Hontnádas-Garamkelecsény 3:3. VII. liga: Ipolyvisk-Farnad 0:3, Garamszőllős-Bese 3:3, Ipolyszakállos-Bori 3:2, Kiskoszmály-Kéty 2:3, Fakóvezekény (Sokol)-Sáró 6:0, Csata-Peszektergenye 2:3, Vámosladány-Ipolyfödémes 8:1, Garamlök-Felsőszemeréd 0:3.

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.10.15.

A Lekér és Kisölved közti Garam-híd egyelőre átjárhatatlan

Az elmúlt napok sűrű esőzése miatt több dél-szlovákiai útvonal is lezárásra került, illetve nehezen átjárhatóvá vált. A lévai…

2020.10.16.

Itt van, a korona beférkőzött a családunkba: Megérkeztek a teszteredmények!

E hét hétfőig csak várakozni tudtunk. Az idő persze lassan telt, hiszen annyira koncentráltunk minden egyes másodpercre. Beszélgetéseink…

2020.10.15.

Fejlesztőeszközökkel emeli oktatási színvonalát a zselízi Cimbora Óvoda

Hosszas előkészületek és kálvária után idén végre új otthonában kezdhette meg az oktatást a zselízi Cimbora Óvoda. Az…

2020.10.16.

A három legnagyobb kihívás egy pályakezdő tanár életében – podcast24

A podcast24 vendége ezen a héten Belák Lajos (25) pályakezdő pedagógus volt, akivel körbejártuk, miféle kihívásokkal találhatják magukat…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb