A koronavírus-járvány második hulláma miatt október 17-től ismét félbeszakították a járási bajnokság küzdelmeit. A focikedvelők jelentős része ilyenkor a tv csatornák bő kínálatai között válogathat, ám ez nem tudja visszaadni az “élő előadás” hangulatát. A kényszerszünettel kapcsolatosan kérdeztünk egy labdarúgót, aki egyúttal fontos tisztséget is betölt, valamint egy edzőt és egy szurkolót.

pixabay.com

Saliga József, a Lévai Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke és nagytúri labdarúgó számára az amatőr foci életforma, ezért az időszerű helyzetet büntetésként éli meg.

“Az első COVID hullám nehezebb volt, mert tavaszodott, most a rövid őszi napok miatt némileg elviselhetőbb a focihiány.  Legalább némileg megpihen az idegrendszerünk, amely a szezonban komoly megterhelésnek van kitéve. Minden valószínűség szerint ősszel már nem tudjuk folytatni a párharcokat, így télen ki kell dolgozni egy tervet, hogyan tudnánk bepótolni az elmaradt meccseket. Csapattársaim körében is érzem a csalódást, hogy le kellett állnunk. Mindenkit kitartásra bíztatok, hogy tavasszal megerősödve találkozhassunk a pályákon.”

A hontfüzesgyarmati Karol Pilinský a polgármesteri teendők mellett a futballklub edzői feladatait is ellátja. Az elmúlt idényben ugyan kiérdemelték a dobogó legfelső fokát, ám védenceivel közösen úgy határoztak, hogy a járvány miatt nem vállalják az V. ligába való feljutást.

“Jövőre is hasonlóan döntenénk, amennyiben nem játszhatnánk le valamennyi összecsapást. A környéken Aranyosmaróton, Nyitrán, Komáromban és Rendvén is korszerű műfüves pályák vannak, így az ősszel elmaradt fordulókat januárban vagy februárban ezeken a helyszíneken lehetne pótolni.  “

Vystrčil György zselízi törzsszurkolóra is nyomasztó hatással van a pillanatnyi állapot.

“Eddig is nehezen viseltem el az őszi és a tavaszi szezon közötti téli szünetet, de a jelenlegi helyzet sokkal rosszabb. A nézők nélküli online közvetítés nem az igazi, bár jobb, mint az óriási űr. A labdarúgók ugyan egyénileg edzenek, de ez legfeljebb az erőnlétük megfelelő szinten való tartására elegendő. Mindenkinek hiányzik a labda, nehéz lesz visszakerülni a régi kerékvágásba. Több csapatnál ez a vég kezdete. Sajnos a vállalkozók is több szférában leállásra kényszerülnek, így kedvenc csapatukat sem tudják támogatni. Valamennyi klubot a megszűnés veszélye fenyeget.”

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb