Az év vége felé közeledve egyre sokasodnak a közvélemény-kutatások, életünk, mindennapjaink szinte valamennyi területén felmérések látnak napvilágot. A futballt több mint 200 országban 240 milliónál többen játsszák rendszeresen. A legnépszerűbb sportág néhány rajongójának, ill. irányítójának a 2020-as évvel kapcsolatos meglátására voltunk kíváncsiak.

Mindegyiküknek ugyanazt a hat kérdést tettük fel:

1. Véleményed szerint ki az év játékosa?
2. Az év csapata?
3. Ki az év edzője?
4. Melyik volt az év meccse?
5. Az év pozitívuma?
6. Az év negatívuma?

Kišš Bálint Fortuna Ligás játékvezető

1. Erling Haaland és Ansu Fati. Mindketten fiatalok és sikeresek. Nemcsak a német és a spanyol bajnokságban nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, de a Bajnokok Ligájában is megörvendeztették a focirajongókat.

2. Sevilla FC. Hatodszor nyerte meg az Európa Ligát, olyan kiváló alakulatokat előzött meg, mint a Manchester United, vagy az Inter Miláno.

3. Diego Simeone. A 106 szoros argentin válogatott immár tizedik esztendeje irányítja az Atletico Madridot és valamennyi bajnoki idényben figyelemre méltó eredményeket ér el csapatával.

4. A Real Madrid-Manchester City és a Magyarország-Izland. A BL nyolcad döntőjének összecsapásán a szereplők elkápráztatták a nézőket szerte a világon. A magyar-izlandi viadalon a vendéglátók az egész meccs folyamán uralták a mezőnyt, ám az eredményt nagy izgalmak közepette csak az utolsó pillanatokban tudták megfordítani.

5. A Real Sociedad azért, mert az irdatlan konkurencia ellenére vezetik a bajnokságot, a Lyon pedig amiatt, hogy a BL-ben kiütötte a Juventust és a Manchester Cityt.

6. A Real Madrid és a Barcelona megmagyarázhatatlan visszaesése.

Gubík László lévai edző

1. Robert Lewandowski. A lengyel válogatottnak káprázatos érzéke van a góllövéshez, s bár a jobb lába az ügyesebbik, de sokszor ballal is eredményes, miközben jól fejel. Nagy munkabírású, erőnléte is tökéletes, számos gólpasszt is adott.

2. A magyar válogatott. Fantasztikus ősz van a nemzeti tizenegy mögött, a süllyedő hajó mélyéből hozta vissza a fiúkat Marco Rossi. Az edző bámulatos közösséget épített ki.

3. Említhetném Jürgen Kloppot is, aki tekintélyes kollektívává kovácsolta a Liverpoolt, de nálam a dobogó legfelső fokára Szerhij Rebrov kerül. Tavaly az EL, idén pedig a BL csoportkörébe juttatta a Fradit.

4. Kétségkívül a Magyarország-Izland megmérettetés, a végén fergeteges hajrát kreáltak a srácok, örömet szerezve ezzel 15 millió magyarnak.

5. A Ferencváros és a magyar válogatott. Úgy vélem nem szükséges megindokolni, miért.

6. Hogy idő előtt befejeződtek az alacsonyabb osztályú bajnokságok.

Tóth Péter, a garamszentgyörgyiek csapatvezetője az álló sorban jobbról az első.

Tóth Péter, a garamszentgyörgyiek csapatvezetője

1. Robert Lewandowski. Jelentős érdeme van csapata menetelésében.

2. Bayern München. Ha valakinek akadtak kétségei, hogy mi lesz Arjen Robben és Franck Ribéry távozása után, lehet elemezni.

3. Marco Rossi. Saját sémájába be tudta válogatni az odaillőket és nem félt kihagyni azokat, akik a saját klubjaikban nem jutottak szerephez.

4. Barcelona-Bayer 2:8, Magyarország-Izland 2:1.

5. A magyar válogatott szereplése. Közel három évtizede nem láttam ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt a gárdától.

6. A szlovák válogatott produkciója. Ők is ugyan kijutottak az EB-re, ehhez azonban óriási szerencsére volt szükségük. A sajtóban súlyos milliókért sztárolt labdarúgók csak árnyékai voltak korábbi önmaguknak.

Urbán Ferenc, a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnöke

1. Robert Lewandowski.

2. Bayern München.

3. Jürgen Klopp.

4. A Barcelona-Bayern München (2:8) mérkőzés.

5. A magyar és a szlovák válogatott kijutása az EB-re.

6. A járvány miatt nézők nélkül játsszák a meccseket.

Mácsadi István farnadi labdarúgó, hírportálunk munkatársa

1. Gulácsi Péter. A Bundesliga 2017/2018-as őszi idényében a Kicker osztályzatai alapján a legjobb kapus lett és a németek évek óta a legeredményesebb hálóőrök közé sorolják. Mindig számíthat rá válogatottunk és rendszeresen a legjobb pontnak számít. A mostani nehéz időszakban 5 millió forinttal támogatta a Szent László Kórház infektológiai és intenzív osztályának alapítványát.

2. Ferencváros. Huszonöt esztendő után újra a BL csoportkörében szerepelhetnek a zöld-fehérek. Hála a jelenlegi kormánynak az utóbbi tíz évben a magyar foci hatalmas fejlődésen ment keresztül. „Lilaként” is elismerem a zöld sasok sikerét. Egy zászló mind felett!

3. Marco Rossi. Az olasz származású úriember még a stadion közelében sem volt, amikor csapatunkat egészen az EB-re vezényelte. Kevés gólt kaptunk, arról nem is beszélve, hogy a törököket úgy vertük oda-vissza, hogy a legerősebb 11-ből több mint a fele hiányzott. Nincs Szoboszlai, nincs Kalmár, volt Cseri. A csereként beállt „Négó Lajos” pedig az izlandiakat búcsúztatta.

4. Magyarország-Izland. Közel öt évtizede nem látott katartikus győzelemnek örülhettünk, amikor a 88. és a 91. percben legyőztük a szigetországiakat. A történelem során sokszor a hajrában buktunk el. Kizárólag azt sajnálom, hogy nem a szlovák, vagy éppen a román nemzeti tizenegyet búcsúztattuk. Úgy vélem, hogy 8-10 év után olyan lesz a magyar foci, mint Puskásék idejében.

5. DAC. Csak rosszabb gólaránnyal szorulunk a táblázat második helyére. Tudjuk, hogy ebben az országban kimondhatatlanul nehéz lesz megszerezni a bajnoki címet. A Slovan ennek érdekében pénzügyileg minden tőle telhetőt megtesz és persze ebben a játékvezetők is remekül együttműködnek. Szinte egy egész nemzet lesz a csapat ellen, ennek ellenére naivan bízom a bajnoki cím elhódításában.

6. Nehezen éltem meg az üresen kongó stadionok, magányos gólöröm, társadalmi távolságtartás látványát. Bármennyire is kedveljük a labdarúgást és szerettünk volna hétvégeken a lelátón tombolni, beletörődtünk a kialakult helyzetbe.

Sárai András zselízi CSEMADOK elnök

1. Alisson Becker. 2018-ban került a Liverpoolba, előtte olasz élcsapatokban szerepelt. A 28 éves hálóőr nemrég beszélt elképzeléseiről. Ezek szerint akár negyven éves kora felett is topligában védene, nem kizárt, hogy Angliában.

2. Liverpool. Közel ezer napja nem kapott ki hazai környezetben a Premier Ligában. A BL-ben pedig biztosította a helyét a legjobb 16 között.

3. Jürgen Klopp. 2019-ben BL győztes lett csapatával, a házi döntőben a Tottenham Hotspurt fektették két vállra. Nemrég még az alakulat romokban hevert és Kloppnak az alapoktól kellett felépíteni mindent.

4. Bulgária-Magyarország és Magyarország-Izland. Nagyszerű érzéssel töltött el, hogy beérett Rossi utóbbi évben befektetett munkájának a gyümölcse.

5. DAC. Jó úton járnak a sárga-kékek, adott a lehetőség, hogy a bajnoki címet is megszerezzék.

6. Újpest FC. Néhány éve csak vergődik a csapat, elindultak a lejtőn, amelyből egyre nehezebb lesz kilábalni.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb