A hétvégén kezdetét vette a Fortuna Liga tavaszi versenyidénye. Csupán a tavalyi bajnok, pozsonyi Slovan rózsahegyi döntetlene számított némi meglepetésnek, a többi alakulat összecsapásán nem bomlott a papírforma.

fotó: facebook.com/FK DAC 1904

A Felvidék kedvenc csapatának számító dunaszerdahelyi FK DAC 1904 pénteken idénynyitó sajtótájékoztatót tartott, amelyen Kalmár Zsolt csapatkapitány megjegyezte, hogy nagyon jó felkészülésen vannak túl, ugyanis naponta két edzést is tartottak és előkészületi meccseket is játszottak. A huszonnégy szeres magyar válogatott megjegyezte, hogy mentálisan és fizikálisan is rendben vannak és a bajnoki cím sorsa nüánszokon fog múlni.

„A Slovan ellen még háromszor küzdünk meg, be kell húznunk ezeket a párbajokat. Nem lesz egyszerű, de ez a csapat képes rá, megvannak a képességeink hozzá. Az öt pont ledolgozható, hiszen a pozsonyiakkal egy szinten vagyunk”

– jelentette ki a huszonöt éves középpályás, aki 2017-től áll a csallóköziek állományában.

Vasárnap pályanyitó találkozón Trencsénben léptek pályára a dunaszerdahelyiek. A 29. percben már kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, a DAC védelme sajnos átjáróháznak bizonyult. A félidei szünetet követően aztán a vendégek négy perc leforgása alatt Nicolaescu és Kalmár jóvoltából egyenlítettek. Az öt perces hosszabbítás utolsó pillanataiban az élvonal legjobb játékvezetőjének számító Ivan Kružliak 11-est ítélt a sárga-kékek javára, amelyet Ramirez ugyan magabiztosan értékesített, ám a bíró érvénytelenítette a találatot, ugyanis néhány játékos belépett a 16-oson belülre. A huszonkét esztendős venezuelai azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és a megismételt büntetőt higgadtan, szinte ugyanarra a helyre rúgta, mint az előzőt. A 3:3-as döntetlen azonban azt jelenti, hogy a dunaszerdahelyieknek nem sikerült csökkenteni a pozsonyi Slovan ötpontos előnyét.

„Jók vagyunk támadásban, de többet kell gondolnunk a védekezésre is”

– nyilatkozta a meccs után Bernd Storck vezetőedző.

Téli változások a DAC keretében:

Érkezők: Mateus Brunetti (Figueirense), Luciano Vera (River Plate), Creighton Braun (West Coast FC), Brahim Moumou (Somorja), Isaac Christie Davies (Barnsley, vendégszereplés), Abdulrahman Taiwo (Nagymihály, a vendégszereplés befejezése), Horváth Attila, Molnár Jakab és Bögi Ferenc (mindhárman DAC U19).

Távozók: Matúš Malý (Szenice, vendégszereplés), Andrej Fábry (Szered, vendégszereplés), Jorge Mendez (CD Universitario), Zuberu Sharani (Nagymihály, vendégszereplés).

A tavaszi nyitóforduló többi eredménye: Rózsahegy-Slovan 0:0, Nagyszombat-Szenice 1:0, Zsolna-Aranyosmarót/Verebély 4:1, Pohronie-Nagymihály 1:1. A Szered-Nyitra párharc a pálya használhatatlansága miatt elmaradt.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb