Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ismét – ki tudja, hányadszor – a zselíziek nyerték a lévai járás csemadokos focicsapatainak tornáját. A vendéglátók mindemellett a legjobb kapusnak és a legeredményesebb góllövőnek járó díjat is bezsebelték.

A kispályás focigálán a házigazdákon kívül a farnadiak, az ipolypásztóiak, a zsemlériek és a nemesboriak vettek részt. A tornagyőztes rögtön az elején érzékeltette, hogy ki az úr a pályán, ugyanis 9:0 arányban lepipálta az ipolypásztóiakat, később pedig a nemesboriak hálóját tizenkét góllal tömte ki. Nem kímélte a többi ellenfelét sem, csak az ezüstérmes farnadiaknak sikerült őket viszonylag megszorongatni. A Garam menti kisváros csapata végül is pontveszteség nélkül állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Ki kell viszont emelni, hogy soraiban két III. és öt V. ligás labdarúgó is szerepelt.

A farnadiak sem vallottak szégyent, akik a zselíziek elleni botláson kívül valamennyi párharcból győztesen kerültek ki.

Közben a helyi magyar tannyelvű alapiskola udvarában található, immár felújított városi sportcsarnokban az öregfiúk csatároztak. A CSEMADOK városi alapszervezete a területi választmány válogatottját látta vendégül. A hazaiaknál Kepka Márk, Jankus Zsolt, Köpöncei Péter, Sárai András, Csonka Ákos és Csenger Tibor személyében ismerős arcokat fedeztünk fel. „Kevés szabadidőm jelentős részét sportolással töltöm. Leginkább kerékpározom, de a röplabdázást is kedvelem. Az utóbb említett sportág gyakorlására az elmúlt időszakban a járványügyi korlátozások miatt sajnos nemigen volt lehetőség. Focimeccseken évente két-három alkalommal lépek pályára, általában települési rendezvények során”- árulta el Csenger Tibor, a Nyitra megyei önkormányzat alelnöke.

A rangos esemény legidősebb labdarúgói közé az ipolypásztói, 67 esztendős Pető Lajos és a bakai származású, 64 éves Csánó Zoltán tartoztak.

„Tartottam attól, hogy erőnlétileg nyögve nyelősen bírjuk ki a 2×20 percet, ám közkívánatra megdupláztuk a játékidőt, így 80 percet játszottunk. Ismét bebizonyosodott, hogy a focinak közösségformáló szerepe van és tömegeket képes megmozgatni”

– állapította meg Duba Ernő főszervező, a CSEMADOK Lévai Területi Választmányának titkára.

Eredmények: Nemesbori-Farnad 3:4; Ipolypásztó-Zselíz 0:9; Zsemlér-Nemesbori 7:4; Farnad-Zselíz 3:4; Ipolypásztó-Zsemlér 4:2; Zselíz-Nemesbori 12:2; Farnad-Zsemlér 4:0; Ipolypásztó-Nemesbori 6:3; Zsemlér-Zselíz 1:4; Farnad-Ipolypásztó 6:3.

Végeredmény: 1. Zselíz, 2. Farnad, 3. Ipolypásztó, 4. Zsemlér, 5. Nemesbori.

Legjobb kapus: Csenger Zsolt (Zselíz),

Legeredményesebb góllövő: Szokol Róbert (Zselíz), 10 góllal.

Öregfiúk mérkőzései: CSEMADOK Zselíz-CSEMADOK területi válogatott  7:4, ill. 3:4.

Legjobb góllövők: Sulka Zoltán (Zselíz) 4 góllal, ill. Duba Péter (területi válogatott 5 góllal).


fotók: facebook.com/Csemadok Zselíz

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.07.29.

„Elsősorban tanárnak tartom magam” – interjú Horváth Géza zselízi polihisztorral

Márciusban hetven éves lettél. Milyen érzés hetven évesnek lenni? Viccesen azt válaszolhatnám, hogy ezt neked már tudnod kellene.…

2021.08.02.

MartFamily családi fesztivált szervez a MartFeszt csapata

Újra benépesül a Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpont – idén MartFamily családi fesztivállal készülnek a MartFeszt szervezői. A tavalyi…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb