A 2019/2020-as idényben csupán az őszi mérkőzéseket játszották le a palástiak, tavasszal viszont nem léptek pályára. Most újra folytatják, hiszen bejelentkeztek a lévai területi bajnokság VII. ligájába.

„Évek óta húzódott a szomorú helyzet, amelyet mindig sikerült valahogy megoldani a vezetőségnek. Számos labdarúgónk külföldön keresi a kenyerét, a sérülések sem kímélték az alakulatot, így igencsak foghíjas maradt a keret. Akadtak olyan mérkőzések, amelyekre alig tudtunk kiállni, sőt néhány összecsapásra ki sem utaztunk. Sajnos az utánpótlással is gondok vannak, egyszóval nem volt más választást”

– szólt a közelmúlt történéseiről Križan István klubelnök, aki nemrég vette kezébe a kollektíva irányítását.

„A sporthagyományok ápolása közös érdekünk. Nem beszélve arról, hogy községünkből származik Križan Richárd és Kišš Bálint, Fortuna Ligás játékos, illetve játékvezető. A labdarúgáson kívül az íjászok és a testépítők is hallatnak magukról, de az asztalitenisznek is többen hódolnak. Különösen örülök annak, hogy a prioritást élvező foci némi kihagyás után új szárnyakra kapott, így természetesen módosítjuk az évi költségvetésünket. Az újjáéledést mindenekelőtt a valamikori polgármester, Korcsok László szorgalmazta. A főleg Ipolyfödémesre távozott játékosaink is visszatértek és új arcok is felfedezhetők a csapatban”

– tudtuk meg Köpöncei Pétertől, az 1500 lelket számláló település polgármesterétől.

A palástiak az előre hozott 17. forduló vasárnapi mérkőzésén az elmúlt csonka idényben kiemelkedően szereplő vámosladányiakat fogadták. A nyitómeccs nem a legjobban sikerült az újoncnak, hiszen a végén 8:1-es vereséggel vonultak az öltözőbe. A vendégeknél a nemrég még Hontfüzesgyarmaton szereplő Adami János villogott, aki négy alkalommal talált Matuš Marián kapujába. Még szerencse, hogy a gólzsák csupán a második félidőben lépett pályára.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb