Hirdetés

Régóta várt párosítást eredményezett a Slovnaft Kupa, hogy a Felvidék két legemblematikusabb csapata, a dunaszerdahelyi DAC és a komáromi KFC került össze. Ennek fényében a felvidéki szurkolók nagy várakozással is álltak hozzá a mérkőzéshez, hiszen komoly tétmérkőzést a két csapat rég, csaknem 30 éve vívott utoljára egymással, sőt, egy időben felmerült, hogy a komáromi klub fiókcsapatává válik a szerdahelyinek. Ez végül meghiúsult, ugyanis Klapka városában nagy álmokat dédelgetnek. Egyik fontos eleme, hogy a magyar állam jóvoltából pazar stadion van kilátásban, ám annak elkezdése sajnos már évek óta húzódik. Felvidék fővárosának focicsapatát egyébként mind a magyar állami olajtársaság, a MOL, mind a nemzetpolitikai támogatásokat koordináló Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja, így vélhetően hamarosan akár két csapatért is szoríthatunk a szlovák első ligában.

Míg a DAC szezonrajtja egyelőre nem túl ideális, a KFC-re ilyen tekintetben nem lehet panasz, hiszen a 9 forduló után csupán egy pont a hátrányuk a listavezetővel szemben, amivel jelenleg harmadikok a tabellán. A KFC több játékosa is a DAC nevelése, a vezetőedző, Radványi Miklós is több évet játszott és edzősködött Dunaszerdahelyen.

Ami a mérkőzést illeti, a testvércsapati hangulat a pályán nem érvényesült annyira, bár ha úgy vesszük, a DAC részéről a komótosságot akár betudhatjuk a barátság jelének is, de a játék képét tekintve a KFC sokkal harciasabb mentalitást mutatott.

Bár minden kétséget kizáróan a DAC játszott stabilabban és magabiztosabban, uralva a játékot, de akaratukat mégse tudták ráerőltetni vendéglátóikra. Sőt, a komáromiak egy-egy kontrát, illetve tudatosan kecsegtető szituációt kihasználva talán közelebb is álltak a gólszerzéshez.

Bár a DAC-nál is érezhetően „írett a gól” csak nem sikerült megrezegnie a hálónak egyik oldalon sem.

A lehetőségtől vérszemet kaptak a hazaiak és sajnos több „kakaskodásnak” is szemtanúja lehetett az az 1250 néző, akik valószínűleg akár többen is lettek volna, ha a járványügyi korlátozások ezt lehetővé teszik.

Az egyik esetnél a hazaiak játékosa, Horodník második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, így 10 emberrel fejezték be a második ligás komáromiak a találkozót.

Ennek ellenére a meccs legnagyobb helyzete mégiscsak a lilákhoz kötődik, amikor Németh a 78. percben észrevette, hogy Vantruba kapus kicsit kijjebb áll a kapujából, így félpályáról tüzelt, ám a labda a felső kapufát találta telibe.

A mérkőzésen a DAC bevetette mindkét magyar válogatott kiválóságát, Schäfer Andrást és Hahn Jánost is, Kalmár Zsolt pedig a komáromi tribünön a hazaiak között nézte végig a meccset. Ha megnézzük a teljes összeállítást, nem mondhatjuk, hogy gyenge csapatot küldött volna pályára Németh Antal. Az oldalról való beívelgetésekre viszont úgy tűnik, kiválóan felkészítette fiait Radványi Miklós, ezzel sikeresen negálva a komolyabb gólszerzési lehetőségeket.

A második félidő elején egy szomorú eset is borzolta a kedélyeket, amikor Fábry és Njie fejelt össze, utóbbi pedig a földön maradt. Ápolására a mentő ment be a pályára, nem sokkal később pedig egy mentőhelikopter szállította az érsekújvári kórházba. „Az állapota stabil, eszméleténél van, kommunikál, térben és időben orientált. További kivizsgálások várnak rá, ezek alapján fogjuk tudni, szükséges-e a műtéti beavatkozás” – informálta a csapat honlapját dr. Fegyveres Zsolt csapatorvos.

Mivel a rendes játékidőben nem született gól, így a 7 perces hosszabbítás után rögtön következhettek a büntetők, amiben viszont már a lila-fehér hazaiak mutatkoztak jobbnak, tekintettel, hogy a vendégek 2 tizenegyest is kihagytak (Hahn és Davis tévesztett), így némi meglepetésre a csalóközi sárga-kékek korán búcsúztak a kupaküzdelmektől.

A Felvidéket Somorja mellett Komárom képviseli a további harcokban.

Mivel a Konferencia Ligából a selejtező első fordulójában búcsúzott, már csak a szlovák bajnokságra kell figyelnie a DAC-nak.

A szerdahelyiek számára ez a búcsú azért is különösen érzékeny, ugyanis évek óta dédelgetett álmuk a drukkereknek, hogy ha már a bajnokságban nem sikerül megelőzni a Slovant, legalább a kupa elhódítása vigasztalná őket.

Sajnos úgy tűnik, erre továbbra is várni kell, legalább egy évet…

KFC Komárom – FC DAC 0:0, büntetőkkel 4:3
Játékvezetők: Kišš – Straka, Zemko
Nézőszám: 1250
Góllövők: 11-esből: Abrahám, Šurnovský, Györgyi, Špak, ill. Schäfer, Fábry, Lamkel Zé
Sárga lap: 42., 59. Horodník, 60. Varga, 77. Németh, 90+3. Chmiel, 90+4. Šurnovský, ill. 71. Ciganiks, 77. Schäfer
Piros lap: 59. Horodník
Komárom: Chmiel – Adayilo, Špak, Szőcs (46. Varga), Šurnovský – Šimko (46. Németh), Domonkos (K) (63. Ganbold) – Petráš (77. Šmehyl), Horodník, Györgyi – Tóth (63. Abrahám)
DAC: Vantruba – Blackman (75. Nicolaescu), Brunetti (60. Muhamedbegović), Beskorovainyi, Davis (K) – Dimun (46. Fábry), Njie (53. Nebyla) – Ciganiks, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn

(Csonka Ákos/Felvidék.ma)

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.08.11.

Szenzációs leleteket találtak Ipolyvisken

Az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt keretén belül augusztus 8 és 21. között ásatások zajlanak az ipolyviski…

2022.08.11.

10. jubileumához érkezett az oroszkai Südwind – programajánló

2022. augusztus 14-én, vasárnap Oroszkán megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált első és második világháborús hadtörténeti bemutató. A…

2022.08.08.

Az ipolyviski földvár területe arra vár, hogy valakik végre feltárják

Ásatási szakaszának záró részéhez érkezett az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt, amelynek célja a kevésbé ismert feltáratlan…

2022.08.08.

Befejeződött a zselízi Szent Jakab-templom szentélyében a gótikus kőfaragványok restaurálása

Májusban vette kezdetét és július közepéig tartott a 14. századi templom megmaradt épített örökségének restaurálása. Az 1380 körül épült templom…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb