Hirdetés

Régóta várt párosítást eredményezett a Slovnaft Kupa, hogy a Felvidék két legemblematikusabb csapata, a dunaszerdahelyi DAC és a komáromi KFC került össze. Ennek fényében a felvidéki szurkolók nagy várakozással is álltak hozzá a mérkőzéshez, hiszen komoly tétmérkőzést a két csapat rég, csaknem 30 éve vívott utoljára egymással, sőt, egy időben felmerült, hogy a komáromi klub fiókcsapatává válik a szerdahelyinek. Ez végül meghiúsult, ugyanis Klapka városában nagy álmokat dédelgetnek. Egyik fontos eleme, hogy a magyar állam jóvoltából pazar stadion van kilátásban, ám annak elkezdése sajnos már évek óta húzódik. Felvidék fővárosának focicsapatát egyébként mind a magyar állami olajtársaság, a MOL, mind a nemzetpolitikai támogatásokat koordináló Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja, így vélhetően hamarosan akár két csapatért is szoríthatunk a szlovák első ligában.

Míg a DAC szezonrajtja egyelőre nem túl ideális, a KFC-re ilyen tekintetben nem lehet panasz, hiszen a 9 forduló után csupán egy pont a hátrányuk a listavezetővel szemben, amivel jelenleg harmadikok a tabellán. A KFC több játékosa is a DAC nevelése, a vezetőedző, Radványi Miklós is több évet játszott és edzősködött Dunaszerdahelyen.

Ami a mérkőzést illeti, a testvércsapati hangulat a pályán nem érvényesült annyira, bár ha úgy vesszük, a DAC részéről a komótosságot akár betudhatjuk a barátság jelének is, de a játék képét tekintve a KFC sokkal harciasabb mentalitást mutatott.

Bár minden kétséget kizáróan a DAC játszott stabilabban és magabiztosabban, uralva a játékot, de akaratukat mégse tudták ráerőltetni vendéglátóikra. Sőt, a komáromiak egy-egy kontrát, illetve tudatosan kecsegtető szituációt kihasználva talán közelebb is álltak a gólszerzéshez.

Bár a DAC-nál is érezhetően „írett a gól” csak nem sikerült megrezegnie a hálónak egyik oldalon sem.

A lehetőségtől vérszemet kaptak a hazaiak és sajnos több „kakaskodásnak” is szemtanúja lehetett az az 1250 néző, akik valószínűleg akár többen is lettek volna, ha a járványügyi korlátozások ezt lehetővé teszik.

Az egyik esetnél a hazaiak játékosa, Horodník második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, így 10 emberrel fejezték be a második ligás komáromiak a találkozót.

Ennek ellenére a meccs legnagyobb helyzete mégiscsak a lilákhoz kötődik, amikor Németh a 78. percben észrevette, hogy Vantruba kapus kicsit kijjebb áll a kapujából, így félpályáról tüzelt, ám a labda a felső kapufát találta telibe.

A mérkőzésen a DAC bevetette mindkét magyar válogatott kiválóságát, Schäfer Andrást és Hahn Jánost is, Kalmár Zsolt pedig a komáromi tribünön a hazaiak között nézte végig a meccset. Ha megnézzük a teljes összeállítást, nem mondhatjuk, hogy gyenge csapatot küldött volna pályára Németh Antal. Az oldalról való beívelgetésekre viszont úgy tűnik, kiválóan felkészítette fiait Radványi Miklós, ezzel sikeresen negálva a komolyabb gólszerzési lehetőségeket.

A második félidő elején egy szomorú eset is borzolta a kedélyeket, amikor Fábry és Njie fejelt össze, utóbbi pedig a földön maradt. Ápolására a mentő ment be a pályára, nem sokkal később pedig egy mentőhelikopter szállította az érsekújvári kórházba. „Az állapota stabil, eszméleténél van, kommunikál, térben és időben orientált. További kivizsgálások várnak rá, ezek alapján fogjuk tudni, szükséges-e a műtéti beavatkozás” – informálta a csapat honlapját dr. Fegyveres Zsolt csapatorvos.

Mivel a rendes játékidőben nem született gól, így a 7 perces hosszabbítás után rögtön következhettek a büntetők, amiben viszont már a lila-fehér hazaiak mutatkoztak jobbnak, tekintettel, hogy a vendégek 2 tizenegyest is kihagytak (Hahn és Davis tévesztett), így némi meglepetésre a csalóközi sárga-kékek korán búcsúztak a kupaküzdelmektől.

A Felvidéket Somorja mellett Komárom képviseli a további harcokban.

Mivel a Konferencia Ligából a selejtező első fordulójában búcsúzott, már csak a szlovák bajnokságra kell figyelnie a DAC-nak.

A szerdahelyiek számára ez a búcsú azért is különösen érzékeny, ugyanis évek óta dédelgetett álmuk a drukkereknek, hogy ha már a bajnokságban nem sikerül megelőzni a Slovant, legalább a kupa elhódítása vigasztalná őket.

Sajnos úgy tűnik, erre továbbra is várni kell, legalább egy évet…

KFC Komárom – FC DAC 0:0, büntetőkkel 4:3
Játékvezetők: Kišš – Straka, Zemko
Nézőszám: 1250
Góllövők: 11-esből: Abrahám, Šurnovský, Györgyi, Špak, ill. Schäfer, Fábry, Lamkel Zé
Sárga lap: 42., 59. Horodník, 60. Varga, 77. Németh, 90+3. Chmiel, 90+4. Šurnovský, ill. 71. Ciganiks, 77. Schäfer
Piros lap: 59. Horodník
Komárom: Chmiel – Adayilo, Špak, Szőcs (46. Varga), Šurnovský – Šimko (46. Németh), Domonkos (K) (63. Ganbold) – Petráš (77. Šmehyl), Horodník, Györgyi – Tóth (63. Abrahám)
DAC: Vantruba – Blackman (75. Nicolaescu), Brunetti (60. Muhamedbegović), Beskorovainyi, Davis (K) – Dimun (46. Fábry), Njie (53. Nebyla) – Ciganiks, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn

(Csonka Ákos/Felvidék.ma)

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.06.04.

Ilyen volt a városi gyereknap Ipolyságon – képgaléria

Sok-sok év után újra élettel telt meg a Sóderos a tegnapi szezonnyitó városi gyermeknapon. Gyönyörű, rendezett környezet, színes…

2023.06.05.

Nemzeti összetartozás napja Ipolyságon (+képgaléria)

A trianoni békeszerződés megkötésének napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényt 2010-ben fogadta el az magyar országgyűlés, melynek…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb