Zsoltit legutóbbi eredményéről, illetve a 2022-es szezonra tervezett versenyekről kérdeztük.

Már korábban is írtunk a Szlovákiában elért eredményeidről, de azok kedvéért, akik esetleg most ismerkednek a sportággal, elmondanád, mit kell tudni erről a versenyről?

Ez a verseny a szlovákiai erősemberek számára a legfontosabb belföldi erősember-verseny! Itt dől el, hogy az adott évben ki a legerősebb – egy éven keresztül viselhető a cím.

Hogy sikerült a felkészülés?

Sajnos mindössze egy és fél hónap volt a konkrét versenyszámokra való felkészülésre. Új szám is volt, amihez kelléket is be kellett szereznem – ez jócskán megnehezítette a felkészülést. Csak az utolsó 2 hétre sikerült hozzájutni a felszereléshez. Korábban több időnk volt.

Ennek ellenére úgy gondolom, jó formában voltam, nem féltem a versenyszámoktól és a versenytől sem.

Milyen versenyszámokban versenyeztetek?

145 kg-os vasrönk fejfölé nyomása, autófelhúzás 170kg plusz súllyal, 200 kg-os vasoszlop emelés, 2x 150 kg-os koffercipelés 2×10 méteren és végül 170 kg-os kőgolyó átemelése 122 cm-es akadályon – 1 perc alatt amennyiszer bírod.

Milyen mezőnnyel találtad szembe magad?

Tizenegyen vágtunk neki, a tavalyi versenyzők közül a top 4 jelen volt; profi versenyzők. Köztük a háromszoros bajnok, Piros Ferenc. Néhány új súlyemelő is feltűnt. A versenyzők fele minimum 135 kg-os testsúllyal rendelkezik és legalább 185 cm magas. Én 157 kg testsúllyal indultam el, a magasságom 196 cm.

Nem ez az első alkalom, hogy Szlovákia második legerősebb emberévé váltál. Hogyan értékelnéd a teljesítményed?

Tavaly szeptemberben egy versenyen részlegesen szakadt a bicepszem, ami decemberig gyógyult, pihentettem; csak januárban kezdtem el újra felerősíteni. Szóval kevés időm volt a legjobb formám visszaszerzésére.

A felhúzás, a koffercipelés, a kőgolyó a tervek szerint ment; az elsők közt voltam ezen számok alapján. Sajnos az egyik új gyakorlatot nem tudtam eleget gyakorolni, sok pontot vesztettem. De nem csüggedtem!

Hogyan tovább, mit tartogat még a ’22-es szezon?

Május végén repülök az USA-ban rendezett, meghívásos Bicepsz Világbajnokságra. Komolyan veszem a felkészülést és van okom a bizakodásra.

Van rá esély, hogy 2022-ben én legyek a legerősebb a bicepsznyomás kategóriájában.

Július végen Norvégia – Kőemelő VB, aztán egy magyarországi és egy litvániai verseny van még tervben.

Azon dolgozom, hogy minél jelentősebb hírnevet szerezzek a városomnak, minél komolyabb versenyeredményeket hozzak haza.  Hasonlóképpen a szponzoraimnak, barátaimnak, családomnak és országomnak!

Megmutatni, hogy egy egyszerű szlovákiai magyar srác is képes megvalósítani az álmait.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.02.28.

Átadták az új városi bérlakásokat Ipolyságon

Február 26-án ünnepélyes keretek között került átadásra az új városi bérlakások az ipolysági Tabán lakótelepen. Első fázisban egy…

2024.03.01.

Bemutatták Ipolyság városfejlesztési koncepcióját

Február 27-én mutatták be a nagyközönség számára az elkészült Ipolyság városfejlesztési koncepcióját, melyet a város a Határon Átnyúló…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb