Nőtársaim körében bizony kevés olyan hölgy akad, aki elégedett lenne a külsejével, s legalább időről időre ne szeretne megszabadulni néhány kilótól. Talán azok, akik kicsit nagyobb túlsúllyal rendelkeznek, kellő akaraterővel és igyekezettel viszonylag hamar elérhetnek látványos megoldást, de a csupán 2-3 kiló plusszal és egy kis hassal, szélesebb csípővel, esetleg erősebb combokkal rendelkező nők néha a legszigorúbb diétával és edzéssel sem tudják leadni, ill. megtartani a kívánt eredményt.

Sajnos a média nagyban hozzájárul ahhoz, hogy csakis azok érezzék magukat nőnek, akik S-es méretű ruhát hordanak, de ha kicsit visszaugrunk az időben, a hatvanas-hetvenes évek csillagai, Sophia Loren, Gina Lollobrigida vagy épp Ruttkai Éva, Béres Ilona, Pécsi Ildikó nem csontsovány alkatuk miatt lettek szépségideálok, s csak úgy sugárzott róluk a nőiesség.

Sokan, sok helyen elmondták már, hogy egy nő, aki sugárzik az önbizalomtól, testalkattól függetlenül vonzó a férfiak számára. Sajnos sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy nőies idomainkat két számmal nagyobb zsákruhába, óriási pólókba vagy épp formátlan fekete lepel alá rejtsük. Az, aki nem tetszik saját magának, másoknak sem tud tetszeni.

Először is oszlassunk el néhány tévhitet!

(fotó: facebook)

Hatalmas tévedés, hogy azok, akiknek van egy kis feleslegük, csakis sötét színeket viselhetnek, mivel az slankít. A fekete és társai szomorúvá, élettelenné teszik a megjelenést. Semmiképp se viseljük az arcunkhoz közel, ha már fekete szoknyát vagy nadrágot öltünk, vegyünk hozzá élénk színű felsőt, kiegészítőket.

Nagy hiba óriási leplekbe burkolni magunkat! Bármennyi is a feleslegünk, egy test vonalát finoman követő ruha sokkal előnyösebb, mint egy lepedőszerű valami, ami kétszer akkorának mutat minket. Természetesen azt is kerülni kell, hogy feszes pólókkal és testhez simuló ruhákkal hangsúlyozzuk ki az úszógumikat vagy a hasat. Ezzel is nevetséges hatás érünk el. A lényeg az, hogy arra hívjuk fel a figyelmet, ami valóban szép. S higgyék el, minden nő rendelkezik ilyen adottsággal!

(fotó: facebook)

Szintén egy régi tévhit, miszerint aki súlyfelesleggel küzd, kerülje a csíkos ruhadarabokat. A keresztbe csíkokkal vigyázni kell, de ha pl. valakinek szélesebb a dereka és a csípője, az adott területektől lefelé már kellemes összhatást érhet el a csíkokkal. A lefelé csíkos ruha vagy nadrág pedig kimondottan előnyös, mert nyújtja a sziluettet.

Jöjjön most néhány általános tipp, hogyan leplezhetjük öltözködési trükkökkel nőiesebb idomainkat!

Hogy az alakot megnyújtsuk, a magasan záródó felsők helyett viseljünk V-kivágást, egy ízléses dekoltázs máris elvonja a szemet a kilókról. Az A-vonalú ruha vagy szoknya is nagyszerű választás, csak a szoknyahosszal kell vigyázni. Akinek karcsú a lába, bátran viseljen térd feletti fazont, az erősebb vádlival rendelkezők pedig kicsivel térd alattit. Vigyázat, a földet seprő szoknya az alacsony termetet a “földbe nyomja”, slampos kinézetet kölcsönöz. Ha mégis a hosszabb szoknyahosszt választjuk, mindenképp magassarkú cipővel.

Átkötős ruha. (fotó: facebook)

Néhány év óta divat az ún. átkötős ruha, amely ennek a testalkatnak szintén főneremény, a laza redők ápolnak és eltakarnak. Ha a nadrágot kedveljük, a szára szintén finoman kövesse a test vonalát, ne feszüljön meg a combunkon. A színekkel is tudunk játszani, a két oldalt sötét, középen világos megoldás gyönyörű homokóra alkatot kölcsönöz viselőjének. Aki ragaszkodik a szűkebb fazonokhoz, viseljen alakformáló fehérneműt, ma már nem ördöngősség hozzájutni. Kerüljük a nehéz, vastag anyagokat, inkább a lágy esésű kelméket részesítsük előnyben. És ne feledjük, nem a színek karcsúsítanak, hanem a megfelelő szabásvonal. Soha ne vásároljunk ruhát próba nélkül! Ami remekül mutat a próbababán, az nem biztos, hogy nekünk is jól áll. Hiszen mi hús-vér nők vagyunk.

Tehát, hölgyeim, aki a nagy hőségben lusta mozogni és a finomságokról sem tud lemondani, nézzen szét a gardróbjában, és játsszon egy kicsit a ruhákkal. S ami a legfontosabb, ne feledjük: a vonzerőt nem kilókban és centikben mérik, hanem kisugárzásban!


Nyitókép: www.50folott.hu

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb