Az elmúlt napok nyirkos, szürke időjárása bizony végérvényesen bebizonyította, hogy igenis ősz van. Elpkerültek a vastagabb pulcsik, kabátok, harisnyák. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, ősszel automatikusan a föld színeihez kell nyúlnunk, sokan burkolóznak ilyenkor fád színekbe, ez pedig sem a hangulatunknak, sem a megjelenésünknek nem kedvez. Természetesen az ősz színei, a rozsdabarna és annak árnyalatai sosem mennek ki a divatból, de valljuk be, 2-3 hónapon keresztül csak ezt viselni kicsit unalmas.

Nézzük hát meg, mit ajánlanak az őszi szezonra a külföldi divatkalauzok, hogy megjelenésünk üde legyen akkor is, ha a természet a föld színeit részesíti előnyben.

Az idei év abszolút divatszíne a bézs. Ez egy semleges szín, tehát ha nem akarunk sápadtnak, fádnak tűnni benne, mindenképpen élénk kiegészítőkkel viseljük. Bár manapság divat a monokróm öltözködés, vagyis egy szín árnyalatait használni, de a bézs esetében ezt kerüljük el, ugyanis megjelenésünk élettelennek fog tűnni. Kísérletezzünk bátran egy kis kékkel, a bézs a rózsaszínnel királylányos hatást ér el, a zölddel viszont valóban merész választás. Aki biztosra akar menni, párosíthatja a barna melegebb árnyalataival esetleg egy kis bronz színnel.

Ha a mintákat nézzük, sokunk örömére ismét hódít minden, ami kockás. A nyolcvanas években valamennyiünk szekrényében volt legalább egy piros kockás loknis szoknya vagy ruha, igaz? Vastagabb szöveten nagyszerűen mutat mind a skót kockás, mind az Eszterházy-kockás. Itt az ideje, hogy beszerezzünk egy kockás kabátot, vastagabb ruhát vagy kosztümöt. És persze nem csak a hagyományos piros alapon, a színekkel kedvünk és ízlésünk szerint játszadozhatunk. Ha testalkatunk miatt ódzkodunk a nagy kockáktól, szerezzünk be egy kis pepitás kabátkát vagy szoknyát, a siker garantált.

Ha már a kabátoknál tartunk, az idei év slágere a kicsit férfias szabású, maszkulin szabás. Vigyázat, ez nem azt jelenti, hogy ormótlan, két számmal nagyobb darabot vásárolunk, csupán kis időre el lehet felejteni a karcsúsított szabást. Újra trendi a válltömés és a kétsoros gombolás.

Aki fel akarja hívni magára a figyelmet, próbálkozhat a patchwork mintával is. Már egy ideje felbukkan a kabátokon, melegebb, kötött ruhákon. Igaz, eredetileg az amerikai filmek ágytakarói esetében találkoztunk ezzel a megoldással, de ha jobban megnézzük, egy jól megválasztott mozaikminta valóban érdekes összhatást hozhat létre. Természetesen érvényes a kevesebb mindig több szabálya, ne törekedjünk arra, hogy 5-6 féle mintát párosítsunk, találjuk meg azt a 2-3 motívumot, amely valóban ízléses, de figyelemfelkeltő megjelenést kölcsönöz majd viselőjének.

Ha az apró kiegészítőket nézzük, örülhetnek mindazok, akik szeretik a masnikat, a rojtokat és a puffos ujjakat. Ezek bármelyikét becsempészhetjük a gardróbunkba, de szigorúan csak egyszerre egyet viseljünk közülük, különben a végeredmény inkább nevetséges, mint divatos lesz.

Az idei báli szezon a vírus miatt ugyan nagy valószínűség szerint elmarad, de aki szűk családi körben bármit is ünnepel, s ezt trendi öltözékben szeretné megtenni, szerezzen be egy metálosan csillogó ruhadarabot. Egy finom ezüstszállal hímzett blúz vagy pulóver, néhány flitter a ruhán máris egyedivé, ünnepivé varázsolja külsőnket.

Amint látjuk, a választék bőséges, az esős, szürke őszi napokon is tudunk nőcisen, üdén öltözni. S ha mindezt megfűszerezzük egy önfeledt mosollyal, valóban ellenállhatatlanok leszünk!

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb