(facebook.com)

Mindenki másképp csinálja: van, aki már szeptemberben gyűjtögetni kezd, lesi szerettei elejtett mondatait, figyeli a boltok kínálatát, és hónapokon keresztül őrizgeti a szekrény mélyén vagy az ágy alatt a megvásárolt meglepetéseket. Mások december 23-án róják a bevásárlóközpontok utcáit, az ő karácsonyi hangulatukhoz hozzátartozik a kígyózó sorokban álldogálás a pénztár előtt és az utolsó pillanatban lopva becsomagolt ajándék is.

Ajándékot adni és kapni is jó, de talán a saját örömünknél fontosabb az a meglepett, szeretettel teli pillantás, amit megajándékozott családtagunk küld felénk.

Megtalálni a megfelelő ajándékot azonban nem egyszerű. Persze a legkönnyebb praktikus dolgokat adni, de gondoljunk csak bele, biztosan háziasszonyi teendőire akarjuk emlékeztetni feleségünket, amikor megpillantja az új vasalót? És tényleg örül férjünk a kozmetikai csomagnak, főleg, ha tavaly is azzal ajándékoztuk meg? Sokan elmondták már, hogy nem feltétlenül drága ajándékra vágyunk, sokkal jobban örül mindenki egy apróságnak, amit kiötlője maga készített, esetleg egy olyan kedves meglepetésnek, ami egy közös emléket idéz fel. Az alábbiakban néhány ötlettel szeretnénk segíteni azoknak, akik még csak most kezdenek gondolkozni azon, mivel lephetnék meg családtagjaikat, barátaikat.

Nyilván legtöbben úgy gondolják, a nők mindig örülnek az ékszernek, egy parfümnek, ruhadarabnak. Ez így is van, de a nem megfelelő választással bizony kínos perceket is okozhatunk magunknak és a megajándékozottnak is. Nagyon jól tisztában kell lennünk az illető stílusával, ill. ruházat esetében a méreteivel is, hogy ne lőjünk mellé. A parfüm még kényesebb dolog, hacsak nem a kedvenc márkáját tesszük a fa alá. Jó választás lehet egy sál, kesztyű (persze, ha visel ilyesmit), egy finom bőrből készült pénztárca (állítólag a piros szín bevonzza a bőséget), egy illatos gyertya, különleges bonbon, karácsonyi díszpárna is.

Minden nő örülne például egy olyan, rekeszes tartónak, amelyben a tükrön heverő apróságait tarthatja, egy kedves kis csésze vagy bögre is az ajándékozót juttatja majd eszébe, egy puha pokróc pedig téli estéken a legjobb barátjává válhat. Mondjuk egy jó könyv vagy egy zenei cd társaságában.

(facebook.com)

A férfiak ajándéka már keményebb dió. Ugye senkinek sem jut eszébe zoknit, alsónadrágot és nyakkendőt tenni a csomagba? Vagy legalább tesz melléje valami ötletesebb ajándékot is? Szerencsés végiggondolni, mivel tölti az érintett úriember a szabadidejét. Szereti a focit? Vegyünk neki jegyet a kedvenc csapata meccsére (szigorúan a korona utáni időkre, már ha ezt meg tudjuk saccolni). Edzőterembe jár? Vásároljuk meg a bérletét a következő időszakra. A nyári estéket horgászással tölti? Keressünk egy poénos ajándékot ilyen témakörben. Sokan esküsznek arra, hogy a legjobb ajándék az élmény.

Ha már vannak gyermekeink, ajándékozzuk meg párunkat és magunkat egy kettesben töltött hétvégével (amennyiben ez megoldható nagyszülőkkel). Ha igazán jófejek akarunk lenni, foglaljunk le számára  egy bowling pályát, hogy a barátaival tölthesse az estét. Természetesen férfiak számára is nagyszerű ajándék egy szép könyv, a technika szerelmesei számára egy apró kütyü.

Csak arra vigyázzunk, nehogy a kütyü nyomogatásával töltse a szentestét.

Gyermekeink számára is hajlamosak vagyunk praktikus dolgokat vásárolni, vagy épp megvalósítani legtitkosabb álmaikat a 2000 darabos legóval vagy az emeletes babaházzal és bolyhos házi kedvenccel. Természetesen, miért ne? Jó lenne azonban, ha a gyerkőcök dobozából nem hiányozna egy nekik való könyv, egy társasjáték, amit aztán a  család közösen próbálhat ki. És persze ebben az esetben is ér élményt ajándékozni: állatkerti belépőt, színház- vagy mozijegyet.

Izgalmas dolog készülődni, ajándékokat beszerezni, csomagolni, rejtegetni, aztán a ragyogó arcokat csodálni, látni, ahogy szeretteinknek valóban teljesítettük apró kis kívánságaikat. Ne feledjük azonban, hogy a karácsony nem az ajándékokban, hanem a szívekben, és a szívből áradó szeretetben, a szeretettel teli együtt ünneplésben lakozik.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb