Nem tesz jót a Most-Híd silány preferenciáinak Sólymos László botrányos randalírozása. Mint kiderült a miniszter részegen keveredett konfliktusba egy férfivel egy pozsonyi belvárosi kínai étteremben, ahol a jelek szerint tettlegesség is történt, ám az már a személyzetet érte, akik megpróbáltak rendet tenni és kitessékelni az urakat.

Sólymos ekkor állítólag arcon is ütötte a kínai pincért, tettestársa, aki jelek szerint a testvére, pedig kifelé menet szétrúgta a bejárati ajtót.

A károkat előbb nem akarták megtéríteni, később pedig pökhendi módon papírpénzt dobált a miniszter a kínai pincérhez. Mire kiértek az étteremből, a helyszínre érkeztek a rendőrök, akik elől Sólymosék megpróbáltak elmenekülni, a sikertelen próbálkozás után pedig azzal próbálta a helyzetet menteni, hogy közölte, ő miniszter. A Plus7 Dní helyszíni beszámolója szerint egy szemtanú erre azt mondta, hogy gyönyörű, hogy miniszter létére így viselkedik és még kérkedik is vele. Igazat kell adnunk.

Majd azzal védekezett, hogy az édesanyja haldoklik. Ez minden bizonnyal egy nehéz lelki teher, de minden ember életében elkövetkezik a pillanat, amikor szeretteink, családtagjaink megbetegednek, esetleg elhunynak, az átlagember mégsem randalírozik étteremben és viszik el a rendőrök. Az ezzel való védekezés bár emberileg érthető, mégsem túl erkölcsös, ugyanis ez magánügy, a tettekért pedig vállalni kell a felelősséget.

A miniszterséggel való takaródzás viszont jóval több annál, ez már súrolja a hivatallal való visszaélés gyanúját. Illetve csak súrolta volna, ha a rendőröket mindez meghatotta volna…

Sólymos plakátjain lépten nyomon az szerepel, hogy ő jelenti a konfliktusok nélküli jövőt. Hát ebbe most csúnyán beletrafált, ám nem ez a legszomorúbb szerintem az egészben. Ez a párt hirdetett harcot és gátat az extrémizmus ellen (magyarul egyébként ezt szélsőségességnek hívják). Elmondásuk szerint ezért áldozták fel magukat, hogy belépjenek a kormányba (és ott botrányt botrányra halmozzanak) és ezért nem léptek ki a kormányból a Kuciak-gyilkosság után sem. 2016-ban Kotleba 8%-on állt, jelenleg 13% fölött. Mondhatjuk, jól megállították…

Abban biztos, vagyok, hogy ez a extrémizmus elleni gát csak a szavak szintjén van jelen náluk, abban viszont nem vagyok biztos, hogy tudatosítják e, hogy a Kotleba-jelenség terjedése éppen annak köszönhető, hogy egyesek úgy viselkednek a hatalomban, mint a kiskirályok és úgy vélik, bármit megtehetnek.

Újságíró-gyilkosság szövődményeibe bonyolódnak, miniszteri immunitással próbálnak megúszni részegen elkövetett garázdaságot, vesznek egy parcellát, ahol az autópálya fog haladni, majd százszoros áron adják azt el az államnak, vagy a Maldív-szigeteken egyeztetnek a maffiózó Kočnerrel és így tovább. Az emberek zömének az ilyesmitől felfordul a gyomra és csak annyit mond, takarodjatok! Ebben a helyzetben pedig a szélsőségek tűnnek a megoldásnak, akik mosolyogva állítják, hogy ők majd eltakarítják ezeket.

Mindezek miatt egyáltalán ne lepődjünk meg azon, hogy a parlamenti választás három fő esélyese és valószínűsíthetően dobogósa egy posztkommunista hagyományokat ápoló, egy szélsőjobboldali, fasiszta és egy szélsőliberális párt lesz.

Az elmúlt hetek slágere bár a kotlebázás és fasisztázás, holott ezek csak szegmensei a komplex problémának. A szélsőségesség minden tekintetben egy zsákutca, melynek a végén egy bűzös pöcegödör van. Teljesen mindegy, hogy szélsőségesen jobboldali (ne adj Isten fasiszta), szélsőségesen baloldali (ne adj Isten kommunista), szélsőségesen liberális (ne adj Isten anarchista) vagy szélsőségesen tolvaj, arrogáns, pökhendi…

reflex24.sk


Csonka Ákos

kiemelt kép: webnoviny.sk

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb