A napokban bejelentették, hogy szombaton (azaz 2020.3.21-én) kinevezik Szlovákia új kormányát. Itt felmerülhet a kérdés, hogy mennyire szükséges és ésszerű a dolog?

(pinterest)

Úgy gondolom, a jelenlegi válsághelyzetben felesleges egy olyan tagokból álló kormányt kinevezni, amelynak az ország kormányzásában nincsen, vagy csak minimális és nem naprakész a tapasztalata. A négy pártból álló koalíciónak igen csak nehéz dolga lesz, ha meg akar birkózni az évtized talán legnagyobb feladatával, úgy, hogy még a legkönnyebbel se volt esélyük próbálkozni.

Legalább önbizalomból nem szenved hiányt az ország, ha már egészségügyi maszkokból igen. (Egyébként, ezek a jövő héten érkeznek a tervek szerint. Reménykedjünk, hogy még időben!) 

A köztársasági elnökasszony bár kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben fontos a kormányváltás zökkenőmentes lefolyása, én azt kérdezném:

Fontos-e egyáltalán ez most?

Vagy netalán lenne ettől valami fontosabb is, minthogy ki kezében van a hatalom, ebben a remélhetőleg még pár hétben (és nem többen), amíg lecseng a dolog.

Hogy megnyugtassam Igor Matovič szavazóit is, nem, addig valószínűleg nem lopják el az állam egész vagyonát. Úgy vélem, a jelenlegi kormány intézkedéseivel elégedettek lehetünk.

Bár a járvány kitörésekor szkeptikusan figyeltem a tevékenységüket, mára úgy érzem kellemesen csalódhattam, egy esetet leszámítva, mikor is – szerintem túl optimistán – kitűzték az új érettségi időpontokat. Az eddig tapasztalt intézkedések alapján azonban úgy látszik, a kormány megtesz minden tőle telhetőt. 

Ezzel együtt kívánom az új kormánynak a sikeres szereplést és a probléma minél hamarabbi megoldását. Remélem, a kétségeimet hamar el tudják oszlatni, és bebizonyítják, hogy nekik Szlovákia – és az itt élő emberek – az elsők.


Kukolík András

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb