A jelenlegi egészségügyi helyzet mindenki életére hatással van, talán most kijelenthetjük, hogy kivétel nélkül.

(life.hu)

Kezdjük az iskolásokkal, akik sosem gondolták volna, hogy iskolába akarnak menni, és hogy mennyire nincs ínyükre a sok gép előtt ülés, mert ugye ott manapság már online leckét kell írni.

A felnőttek megpróbálják a lehetetlent: aki tud, otthonról dolgozik, aki ezt nem teheti meg, dolgozni megy, ezzel veszélybe sodorva a családját és saját magát.

Viszont az összefogás jeleit már látni: egyre több országban, városban hangzik fel a lakótelepek ablakaiból az esti taps, ami szól egyaránt az egészségügyben dolgozókért, bolti eladókért, kamionsofőrökért, arcmaszkot varrókért, és minden olyan személyért, aki valamilyen módon hozzájárul a jelenlegi helyzet megkönnyítéséhez. Ezúton is köszönjük!

Az idősek segítségére sietett szinte minden önkormányzat, maszkokat kaptak, ebéd vagy élelmiszer- házhozszállítást vállalnak, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.

Folyamatosan a neten lóg és híreket néz mindenki. Futószalagon gyártják a koronavírusos poénokat, sok közülük valóban mosolyt csal az arcunkra. Mindenki bevásárolt már cukrot, lisztet, toalettpapírt. Kézfertőtlenítő és gumikesztyű már régen hiánycikk. A hét közepén viszont eljutott hozzánk a nap híre, hogy az Amerikai Egyesült Államokban megugrott a fegyverek eladása is.

Láttuk a balkonokon zenélő, éneklő, diszkózó olasz videókat, pedig ott valóban nincs ok a jókedvre, de hát a mentalitás, az emberrel születik. Kérem, a humor ne hagyjon el senkit, hiszen sokszor az segít át a nehéz időkön.

Az élet viszont nem áll meg, csak átalakul. Látjuk a kereskedelem naprakészségét.

A „netes butikok” már minden rendeléshez szájmaszkot adnak ajándékba, az egyik legnagyobb gyorsétterem-hálózat már a csirkés menüjét ingyen házhozszállítással kínálja, aktualitását éli az „egyet tüsszent, kettőt kap” szlogen is.

A szelfiző csajoknál most nem a csücsörítés, hanem a szájmaszkos szelfi a legmenőbb. Summa summárum: Vigyázzunk az idősekre! Segítsünk nekik, és mindenkinek, akinek szüksége van rá! Maradjunk otthon, tartsuk be a szabályokat! Fogjunk össze és szeressük egymást, mert bajban ismerszik meg az ember is!


Gyekiczky Adrienn

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb