Összetartó kollektíva, magas szintű szakmaiság, érdekes programok és jó hangulat – így jellemezhetnénk a zselízi Comenius Gimnáziumot, amely 63 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A következő tanévben is két első osztályt nyitnak, egy szlovák és egy magyar tanítási nyelvűt.

(fotó: Gymnázium Jána Amosa Komenského – Comenius Gimnázium)


A Comenius Gimnázium biztosítja a diákok számára azon ismeretek elsajátítását, melyek az érvényesüléshez kiemelten fontosak, hiszen a tanári  kart képzett pedagógusok alkotják.  A minőségi oktató-nevelő munkát modern technikai eszközök, projektorok és interaktív táblák segítik. A kémia, fizika, informatika és biológia tanítása modern felszereltségű szaktantermekben történik, az optikai internet zavartalan működését wifi-hálózat biztosítja, mely az iskola  egész területén elérhető.
 

(fotó: Gymnázium Jána Amosa Komenského – Comenius Gimnázium)


A diákok magas szintű digitális kompetenciát szerezhetnek – a számítástechnikai ismereteket felmérő sikeres vizsgák letétele után  ECDL bizonyítványt kaphatnak.  Nyitra megyében mindössze három gimnázium nyújt ilyen lehetőséget, ezek egyike a zselízi.  A diákok ezen kívül az alkalmazott biológia, a robotika és az üzleti angol  (Business English), valamint a virtuális  valóság és a történelem terén is fejleszthetik ismereteiket.  A következő tanévben a svájci  CERN-be terveznek tanulmányi kirándulást. 

(fotó: Gymnázium Jána Amosa Komenského – Comenius Gimnázium)


A tanórák és a tanításon kívüli aktivitások a diákok széleskörű érdeklődését is  kielégítik. Az egyes tantárgyakhoz (matematika, fizika, kémia) kötődő szakkörökön kívül a diákok döntik el, milyen érdekkört választanak, hiszen a pedagógusok a diákok igényei alapján  indítanak el egy-egy szakkört.

(fotó: Gymnázium Jána Amosa Komenského – Comenius Gimnázium)


Az iskola területén található egy szabadidőközpont is, ahol  sportfelszerelések várják az érdeklődőket (asztalitenisz, asztali hoki, darts).

Az iskolában érettségiző diákok felkészültségükkel megállják helyüket mind a hazai, mind a külföldi egyetemeken. A zselízi gimnáziumban számos neves személyiség végzett, akik a kulturális, tudományos, politikai és társadalmi életben töltenek be fontos szerepet. 


REflex24
forrás: Gymnázium Jána Amosa Komenského – Comenius Gimnázium

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb