Június 1-jével átköltözhet új helyére a zselízi Cimbora óvoda - Reflex24

A zselízi képviselő-testület április 30-án tárgyalta a magyar tanítási nyelvű Cimbora óvoda átköltözésének ügyét, melyen határozatot fogadtak el a honatyák, hogy június 1-jétől immár az új helyén fejti ki működését az intézmény.

(fotó: Levicky László)

Az átköltözés ügye immár lassan fél éve húzódik, aminek okai között adminisztratív okok húzódtak. A projektre Magyarország Kormányának bölcsőde és óvodafejlesztési programja keretén belül került sor.

A Comenius Gimnázium korábbi épületét – a magyar tannyelvű alapiskolával falszomszédságában található – a Református Egyház vásárolta meg Nyitra megyétől, majd fel is újította és szeptember 8-án ünnepélyesen fel is avatták, ám az óvoda egyelőre nem vette birtokba az objektumot.

(fotó: Molnár Tibor)

A beruházás összköltsége megközelítette az 1 millió eurót. Az átköltözéshez ugyanis több kritériumnak és előírásnak kellett megfelelni. Ezekhez különböző hivatalos okmányok és engedélyek kiállítására volt szükség, aminek meggyorsításához nem segített a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet sem.

(fotó: felvidek.ma)

A bürokrácia malmai mostanra tették lehetővé az átköltözés folyamatának megindítását, ám a járvány miatt a gyerekeknek továbbra is várniuk kell a birtokbavétellel. Ugyanakkor lehet, már nem sokáig kell várni és akár még az idei tanévben is megnyithatja a kapuit az intézmény. A szlovák kormány ütemezése szerint az oktatási intézmények a 4. fázisban nyithatnak meg, amire jelen állás szerint akár már júniustól sor kerülhet. 

Az óvodával ellentétben viszont a református egyházközösség által alapított Mózeskosár bölcsőde már elindította működését, de a járvány sajnos itt is közbeavatkozott.

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.05.19.

Komoly leépítés a Fragicslovnál – 72 ember marad munka nélkül Ipolyságon

2020. május 18-án 72 ember vesztette el az állását a Fragicslov kft. ipolysági székhelyét érintő leépítés során. A…

2020.05.23.

ANKÉT: Hogyan befolyásolja a koronavírus a kistermelők helyzetét? – Válaszol: Jámbor Mónika, Mudrák József és Rocskai Anett

Lassan túl vagyunk a járványhelyzet első hullámán, egyre enyhülnek a korlátozások, de vírus utóhatásai még akkor is sokáig…

2020.05.20.

Akik 24 órára átlépik az országhatárt, formanyomtatványra lesz szükségük

2020. 5. 21-én reggel 7:00 órától lépnek érvénybe a bevezetett szigorú óvintézkedések enyhítései, többek közt a rövid ideig…

2020.05.18.

Tavasz a Garam és az Ipoly mentén IV. – Ipolyviski tavasz

Tavaszi fotógaléria-sorozatunk befejező részét közöljük, Baka Anita remek fotóival. Köszönjük olvasóinknak a felhívásunkra beküldött nagyszerű felvételeket!

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb