A 2019-ben alakult Napkelte polgári társulásnak a tavalyihoz hasonlóan idén is fantasztikus hangulatban sikerült lebonyolítania nyári gyerektáborát. A helyi Csemadok jóvoltából ismételten a zselízi Magyar Ház biztosította a nyugott, tiszta környezetet a táborozók számára.

A több, mint 30 gyermekből álló táborozó csapat többsége Zselízről és a várost körbeölelő falvakból érkezett, de volt aki egészen a szomszéd járásbeli Párkányból, vagy éppen Bart községből  utazott.

A tábor programja magába foglalta a környezetvédelem és az egészséges életmód tematikáját. Az első nap folyamán a zselízi Comenius gimnázium végzős diákjai tartottak előadást a környezetünk megóvásának, valamint a egészségtudatos életmód kialakításának fontosságáról.

A második napon  műveltségi, és ügyességi vetélkedőkkel szórakozatták a fiatalkorúakat.

A tábor szervezői nagy hangsúlyt fektettek nemzeti örökségünk, hagyományaink felelevenítéséra, továbbadására is.

„Voltaképpen célunk a gyerekek minőségi szabadidő-eltöltése volt. A röpke pár nap alatt azt hiszem, sikerült teret adnunk az étkezés, a tesmozgás fontosságának, valamint önvédelmi gyakorlatokból  is adtunk egy kis ízelítőt. Viszont a fővonalat a nemzeti örökségünk továbbadására irányítottuk. Itt többek között a hagyományőrzésre, a tradíciók felevenítésére – példának okáért gondolok itt az íjászat bemutására, kipróbálására – fektettük a hangsúlyt.”

– nyilatkozta a csoport egyik alapítója, Diósi Katica.

„ Számunkra minden egyes  gyermek egy csoda, éppen ezért minden érdeklődőt nagy-nagy szeretettel fogadtunk a táborunkba. Itt szeretnék  köszönetetnyilvánítani még egyszer támogatóinkank, segítőinknek, akik színvonalasabbá varázsolták az itt eltöltött időt.”

– tette hozzá a társulás másik alapítótagja, Belan Lívia.

A  tábor utolsó napján, azaz a harmadik napon a zene vette át a főszerepet. A jó hírnévnek örvendő felvidéki zenekar, az Ayers Rock két tagja közös éneklésre invitálták a gyerekeket. Végül táncverseny és egy fergeteges hangulatban zajló karaoke vetett véget a tábornak.


Köszönet jár minden szervezőnek és segítőnek, aki nélkül ez a tábor nem jöhetett volna létre!

Szervezők: Diósi Katalin, Belan Lívia, Patus Arnold, Szemerédi István

További segítők: Belan Veroni, Diósi Enikő, Kovács Zsolt, Urbán György (pedagógus), Varga Tímea (pedagógus).


fotók: Belan Veroni

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb