Gyerektábort szerveztek Zselízen - Reflex24

A 2019-ben alakult Napkelte polgári társulásnak a tavalyihoz hasonlóan idén is fantasztikus hangulatban sikerült lebonyolítania nyári gyerektáborát. A helyi Csemadok jóvoltából ismételten a zselízi Magyar Ház biztosította a nyugott, tiszta környezetet a táborozók számára.

A több, mint 30 gyermekből álló táborozó csapat többsége Zselízről és a várost körbeölelő falvakból érkezett, de volt aki egészen a szomszéd járásbeli Párkányból, vagy éppen Bart községből  utazott.

A tábor programja magába foglalta a környezetvédelem és az egészséges életmód tematikáját. Az első nap folyamán a zselízi Comenius gimnázium végzős diákjai tartottak előadást a környezetünk megóvásának, valamint a egészségtudatos életmód kialakításának fontosságáról.

A második napon  műveltségi, és ügyességi vetélkedőkkel szórakozatták a fiatalkorúakat.

A tábor szervezői nagy hangsúlyt fektettek nemzeti örökségünk, hagyományaink felelevenítéséra, továbbadására is.

„Voltaképpen célunk a gyerekek minőségi szabadidő-eltöltése volt. A röpke pár nap alatt azt hiszem, sikerült teret adnunk az étkezés, a tesmozgás fontosságának, valamint önvédelmi gyakorlatokból  is adtunk egy kis ízelítőt. Viszont a fővonalat a nemzeti örökségünk továbbadására irányítottuk. Itt többek között a hagyományőrzésre, a tradíciók felevenítésére – példának okáért gondolok itt az íjászat bemutására, kipróbálására – fektettük a hangsúlyt.”

– nyilatkozta a csoport egyik alapítója, Diósi Katica.

„ Számunkra minden egyes  gyermek egy csoda, éppen ezért minden érdeklődőt nagy-nagy szeretettel fogadtunk a táborunkba. Itt szeretnék  köszönetetnyilvánítani még egyszer támogatóinkank, segítőinknek, akik színvonalasabbá varázsolták az itt eltöltött időt.”

– tette hozzá a társulás másik alapítótagja, Belan Lívia.

A  tábor utolsó napján, azaz a harmadik napon a zene vette át a főszerepet. A jó hírnévnek örvendő felvidéki zenekar, az Ayers Rock két tagja közös éneklésre invitálták a gyerekeket. Végül táncverseny és egy fergeteges hangulatban zajló karaoke vetett véget a tábornak.


Köszönet jár minden szervezőnek és segítőnek, aki nélkül ez a tábor nem jöhetett volna létre!

Szervezők: Diósi Katalin, Belan Lívia, Patus Arnold, Szemerédi István

További segítők: Belan Veroni, Diósi Enikő, Kovács Zsolt, Urbán György (pedagógus), Varga Tímea (pedagógus).


fotók: Belan Veroni

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.08.03.

Zselíz: “Célunk az első három között végezni, de…”

Zselíz. Egy éves kihagyás után a 2019/2020-as idényben újra a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában mérettették meg tudásukat…

2020.08.05.

Mögiszter a Bableves folytatásával jelentkezett – Villáminterjú

Oszoli “Mögiszter” Tamást már volt alkalmunk bemutatni egy nagyinterjú keretében. A “palóc rapper” koncertmentesen tölti a nyarat, ám…

2020.08.07.

Ipolyság legerősebb embere a harmadik helyen zárt Balatonszemesen

2020. augusztus 1-én került megrendezésre az Euro One Strong Man Championship 2020 második fordulója a "magyar tenger" déli…

2020.08.08.

Mutasd a tetkód, megmondom ki vagy!

Napjainkban már teljesen természetes lett, hogy az számos ember testét tetoválás díszíti. Annak ellenére, hogy ez egy életre…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!