A zselízi röplabdának egyre nagyobb hagyományai vannak. Bár profi keretek közt sosem űzték ezt a sportot a Garam menti városban, a lelkes amatőrök rendszeresen hódolnak eme sportszenvedélyüknek. Ennek jeléül hosszú évek óta (pár évnyi megszakítással) szerveznek tornákat is. Nyáron strandröplabdát az Éden Panzió homokos pályáin, télen pedig a városi sportcsarnokban. Utóbbira tavaly azért nem került sor, mert a létesítmény széleskörű felújításon esett át, idén viszont már sokkal korszerűbb keretek történhet a sportesemény.

(fotó: Imreová Klaudia)

A nyári tornára augusztus 8-án került sor, ahol 10 csapat mérte össze erejét. A tornát Zselíz város polgármestere, Juhász András nyitotta meg, aki nívós ajándékokkal támogatta a versenyzőket. Ugyancsak tiszteletét tette az eseményen Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke is.

(fotó: Imreová Klaudia)

A csapatok zömében zselízi illetőségűek voltak, ám három vendég együttes is érkezett Párkányból, Garamújfaluról (Nová Dedina) és Myjaváról.

(fotó: Imreová Klaudia)

A sors furcsa fintora, hogy végül ez a három csapat állhatott fel a képzeletbeli dobogóra, ami motiválóan hat a helyiekre, hogy tovább fejlesztve tudásukat, itthon tartsák a trófeákat.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb