Zselíz. Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a CSEMADOK csapatok nyári kispályás focitornáját. A főszervező szerepkört a szövetség Lévai Területi Választmánya vállalta, ám a zselízi alapszervezet vezetősége is gondosan kivette részét az esemény körüli teendőkből. Az eseményt Zselíz város és Nyitra megye közgyűlése is támogatta.

Fotó: CSEMADOK Lévai Területi Választmánya

„Sajnos tavaly érdektelenség miatt elmaradt az egyébiránt népszerű seregszemle, idén viszont négy alakulat, a zsemlériek, az ipolypásztóiak, a boriak és a vendéglátó zselíziek mérettették meg tudásukat. Összesen tizenkét, 1×15 perces viadalra került sor, ugyanis az együttesek két alkalommal mérkőztek meg egymással. A trófeát, hasonlóan, mint két évvel ezelőtt, a zselíziek vitték el”

– tájékoztatott Duba Ernő főszervező, a CSEMADOK Lévai Területi Választmánya titkára.

Fotó: CSEMADOK Lévai Területi Választmánya

Amíg a résztvevők bírták erőnléttel, hajtós, színvonalas meccseket láthattunk, de ahogy fogytán volt a kondi, valamelyest bizony alábbhagyott a lendület. Igaz, nem profi játékosok léptek pályára és a rekkenő hőségben nem volt leányálom játszani.

„Több meccsen fordulatokban gazdag küzdelem zajlott. A Zselíz-Ipolypásztó összecsapáson a vendéglátók 3:0-ra elhúztak, a véghajrában azonban izgulhattak, mivel az ellenfél két gólt is szerzett. Hasonló mederben folyt a Zselíz-Zsemlér párbaj is, a hazaiak szintén három gólos előnyre tettek szert, és a meccs 4:3-as szoros végeredménnyel ért véget. A bori csapat is harcolt, szép megmozdulásokat mutatott be, ám látni lehetett, hogy labdarúgóik már túl vannak a zeniten”

– jegyezte meg Sárai András, zselízi CSEMADOK-elnök.

Fotó: CSEMADOK Lévai Területi Választmánya

A torna üde színfoltjának bizonyult az öregfiúk csatája. Annak ellenére, hogy a megmérettetés baráti találkozóként volt reklámozva, nem hiányoztak a kemény párharcok sem. Csakhogy a tapasztalt labdarúgók igyekeztek betartani a sportszerű viselkedés szabályait, így Bellus Dániel játékvezetőnek nem kellett előhúzni a sárga lapot. A csapatokban egyébként szerephez jutott Csata, Kéty és Palást polgármestere, az utóbbi nem más, mint Köpöncei Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke, továbbá Csenger Tibor, Nyitra megye közgyűlésének alelnöke, Révész Tibor zselízi református lelkész, Czíria Géza vállalkozó és Duba Ernő a torna főszervezője. A legidősebb játékos a 66 éves ipolypásztói Pető Lajos volt. A tapasztalt labdarúgók jól tűrték a szinte kibírhatatlan meleget. Sőt, az ellen sem volt kifogásuk, hogy a szervezők a meccs játékidejét 2×20 percben szabták meg.

A párbaj végét jelző hármas bírói sípszó előtt néhány másodperccel egyikük hangosan odasúgta a mellette álló társának: „Jöhetne egy újabb húsz perc”.

Mire a másik: „Igen, de inkább a Balaton vizében”.

Fotó: CSEMADOK Lévai Területi Választmánya

A mérkőzés végül is a „fehérek” 3:1-es sikerével végződött és mindenképpen ki kell emelni a két kapus, Bodor Ernő (Hontfüzesgyarmat) és Csenger Géza (Kisölved) pazar teljesítményét.

„A rendezvény fő célja a közösségi szellem ápolása volt. Az is bebizonyosodott, hogy tagságunk nemcsak a kultúra, de a sport iránt is érdeklődést és kötődést tanúsít. Már most örülünk a téli focitornának, amelyre minden bizonnyal a lévai városi sportcsarnokban kerül sor ”

– nyilatkozta portálunknak Duba Ernő.

Fotó: CSEMADOK Lévai Területi Választmánya

TORNAKRÓNIKA

Eredmények: Málas-Ipolypásztó 3:2, Bori-Zsemlér 1:6, Ipolypásztó-Zsemlér 1:5, Zselíz-Bori 3:0, Zselíz-Zsemlér 4:1, Ipolypásztó-Bori 3:2, Zsemlér-Zselíz 3:4, Ipolypásztó-Bori 5:0, Zselíz-Bori 8:0, Ipolypásztó-Zsemlér 3:4, Ipolypásztó-Zselíz 2:8, Zsemlér-Bori 5:1.

Végeredmény: 1. Zselíz, 2. Zsemlér, 3. Ipolypásztó, 4. Bori.

Díjazottak:

A legjobb kapus: Csonka Ákos (Zselíz)

A legjobb góllövő: Varga Lóránt (Zselíz), 11 góllal.

A győztes csapat névsora: Csonka Ákos, Kurali Péter, Vida Tamás, Éder Zoltán, Svrček Martin, Varga Lóránt, Lakatos Zoltán, Szalai Tamás, Szusztor Péter.

Öregfiúk összecsapása: Fehérek-Zöldek 3:1, g.: Duba Péter (2), Czíria Géza, ill. Bélik Róbert.

Az öregfiúk két csapatának labdarúgói: Bélik Róbert, Bodor Ernő, Czíria Géza, Csákvári Marián, Csenger Géza, Csenger Tibor, Dudás Károly, Duba Ernő, Duba Péter, Farkas Attila, Kovács Gyula, Köpöncei Péter, Pető Lajos, Révész Tibor.

A torna játékvezetői: Tóth Péter és Bellus Dániel.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb