Zselíz. Akadálymentesen és konfliktusok nélkül zajlott az országos koronavírus-tesztelés első fordulója a Garam menti városban. A lakosokat öt mintavételi ponton fogadták, a garammikolai óvodában a szódói, a nagypusztai, a rozinai és a karolinai városrészeken élőket is kivizsgálták.

“Jókora feladat elé állítottak bennünket az illetékes hatóságok. Annak ellenére, hogy a települések vezetői két héten át videokonferenciáztak az előkészületekről és a folyamat végrehajtásáról, még a szombati rajt előtt is akadtak függőben lévő gondok, amelyeket hála a szakképzett kollégáimnak, az egészségügyi beosztottaknak, a regionális parancsnokság katonáinak és a fegyveres erőknek hatékonyan megoldottunk”

– tájékoztatott Csicsman Diana, a városi hivatal szervezési-közigazgatási és szociális főosztályának vezetője.

Szombaton a legtöbb állomásnál nagyon hosszú volt a várakozási idő és kevesen számítottak ekkora rohamra. Garammikolán például akadt olyan időintervallum, hogy néhány személynek nem kevesebb, mint két órát kellett sorba állni, hogy letesztelhesse magát. A legnagyobb forgalom a helyi sportpályán volt, ahol az első nap 763 lakoson végeztek el ellenőrzést.

Vasárnap a szemerkélő esőben már kevesebben fordultak meg a tesztelőpontokon, de a szolgálatot teljesítők ekkor sem unatkoztak.

“A mintegy hét ezer főnyi városunk 3178 lakosa élt a lehetőséggel és szakított arra időt, hogy meggyőződjön egészségi állapotáról. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindössze 11 személynél mutattak ki fertőzést, ami 0,34 százaléknak felel meg. Így elképzelhető, hogy az elkövetkező hétvégén nem rendezik meg nálunk az országos tesztelés második fordulóját. Mindenesetre továbbra is elővigyázatosoknak kell maradnunk”

– jegyezte meg a főosztályvezető.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.09.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Fotó: Rákóczi Szövetség Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő…

2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb