Hirdetés

Zselíz. Akadálymentesen és konfliktusok nélkül zajlott az országos koronavírus-tesztelés első fordulója a Garam menti városban. A lakosokat öt mintavételi ponton fogadták, a garammikolai óvodában a szódói, a nagypusztai, a rozinai és a karolinai városrészeken élőket is kivizsgálták.

“Jókora feladat elé állítottak bennünket az illetékes hatóságok. Annak ellenére, hogy a települések vezetői két héten át videokonferenciáztak az előkészületekről és a folyamat végrehajtásáról, még a szombati rajt előtt is akadtak függőben lévő gondok, amelyeket hála a szakképzett kollégáimnak, az egészségügyi beosztottaknak, a regionális parancsnokság katonáinak és a fegyveres erőknek hatékonyan megoldottunk”

– tájékoztatott Csicsman Diana, a városi hivatal szervezési-közigazgatási és szociális főosztályának vezetője.

Szombaton a legtöbb állomásnál nagyon hosszú volt a várakozási idő és kevesen számítottak ekkora rohamra. Garammikolán például akadt olyan időintervallum, hogy néhány személynek nem kevesebb, mint két órát kellett sorba állni, hogy letesztelhesse magát. A legnagyobb forgalom a helyi sportpályán volt, ahol az első nap 763 lakoson végeztek el ellenőrzést.

Vasárnap a szemerkélő esőben már kevesebben fordultak meg a tesztelőpontokon, de a szolgálatot teljesítők ekkor sem unatkoztak.

“A mintegy hét ezer főnyi városunk 3178 lakosa élt a lehetőséggel és szakított arra időt, hogy meggyőződjön egészségi állapotáról. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindössze 11 személynél mutattak ki fertőzést, ami 0,34 százaléknak felel meg. Így elképzelhető, hogy az elkövetkező hétvégén nem rendezik meg nálunk az országos tesztelés második fordulóját. Mindenesetre továbbra is elővigyázatosoknak kell maradnunk”

– jegyezte meg a főosztályvezető.

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.05.10.

NB1: második helyen végzett az ipolysági Urblík József csapata

Urblík József (Puskás Akadémia) az éremátadás után (fotó: Gáspár Ákos) A Puskás Akadémia FC hazai pályán 5-0 arányban…

2021.05.11.

Nem fejezik be az őszi fociidényt

Illusztrációs felvétel (facebook.com) A szurkolók nagy része örült annak, hogy május végén folytatódhatnak az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságok.…

2021.05.09.

Amikor a babától várjuk a megoldást…

Mi, nők képesek vagyunk halálosan szerelmesek lenni. Ilyenkor aztán mindent, még a lehetetlent is megtennénk azért, hogy választottunk…

2021.05.12.

Magyar Templom-felújítási Program: Kárpát-medence-szerte 1800, a Felvidéken 101 szentélyt újítanak fel

A magyar kormány támogatásával folytatódik az anyaország és a Kárpát-medence egyházi épített örökségének megújulása. A Magyar Templom-felújítási Program…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb