Hirdetés

Hirdetés

Kép: fiercehealthcare.com

Az országos tesztelést január 18-tól 26-ig Zselíz területén is megtartják. Munkanapokon a megszokott mobil mintavételi helyeket vehetjük igénybe: a szolgáltatások háza mögött a Béke u. 24, valamint a sportpályán a Schubert u. 30 alatt 10:00-től 18:00 óráig.
A hétvégi tesztelés a Zselízen állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkezők számára lesz elérhető, a többiek továbbra is igénybe vehetik az eddig is működő mobil tesztelőállomásokat.

A hétvégi tesztelésre itt lehet jelentkezni:
https://services.bookio.com/om1-zeliezovce-stadion/widget?lang=hu

A kormány február 7-ig meghosszabbította a kijárási tilalmat. Január 27-től a munkahelyre való bejárás, ill. a 15–65 éveseknek a természetbe járás is csak a negatív antigén vagy PCR teszttel rendelkezők számára lesz megengedett.

Az országos tesztelést követően Szlovákiát két részre, 37 rosszabb, valamint 36 jobb eredményt produkáló járásra osztják. A rosszabb eredménnyel tesztelt járásokban megismétlődik a tesztelés, február 3. és 7. között ismét szükség lesz a negatív teszteredményre.

Kivételt képeznek azok, akik 90 napnál nem régibb tanúsítvánnyal rendelkeznek, hogy átvészelték a COVID-19 betegséget, valamint akik több mint 14 nappal túl vannak a második oltáson is.

Az országos COVID szűrésre január 18. és január 26. között kerül sor. A kormány február 7-ig hosszabbította meg a kijárási tilalmat. Az országos szűrést követően, január 27-étől viszont már csak negatív PCR vagy antigén tesztről szóló igazolvánnyal lehet munkába vagy éppen boltba járni. Ez vonatkozik a 15-65 év közötti személyek természetben való tartózkodására is. Az országos tesztelést követően a kormány két körzetre osztja Szlovákiát: 36 jobbra és 37 rosszabbra. A 37 járásban ahol rosszabb az átfertőzöttség helyzete, ott február 3. és 7. között megismétlik a széleskörű tesztelést.

Kivételt a tesztelés alól azok kaphatnak, akik már átestek a fertőzésen és ezt tudják igazolni egy 90 napnál nem idősebb tanúsítvánnyal. További kivételt pedig azok jelenthetnek, akik megkapták már az oltás mindkét adagját és a második óta eltelt 14 nap.

Hétköznapokon a tesztelés iránt érdeklődők két mintavételi pontot vehetnek igénybe, amik eddig is működtek: a Szolgáltatások Háza udvarában lévőt (Béke utca/Mierová 24.) és a futballstadion területén (Schubert u. 30.) lévőt. Mindkét tesztelő hely hétfőtől péntekig 10:00-18:00 között tart nyitva.

Újdonság viszont, hogy a január 23-24-i hétvégén is lesz lehetőség a tesztelésre a T18-as sportcsarnokban és a Stadion hátsó tornatermében. Ezek a megjelölt két napon reggel 8-tól, este 20 óráig lesznek elérhetőek.

Időpontot foglalni az alábbi weblapon lehet: https://services.bookio.com/om1-zeliezovce-stadion/widget?lang=sk

A hétvégi tesztelésre viszont csak Zselízen állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkezők jelentkezhetnek. A hétköznapi tesztelő állomások ugyanakkor továbbra is bárki számára elérhető.

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.02.25.

Életem egy szép regény: főiskola (VII. rész)

Havilapunk szeptemberi számában részleteket közöltünk egy páratlan személlyel, Dulai Ferenc nyugdíjas tanárral készült beszélgetésből. Az interjú teljes szövegét…

2021.03.01.

Az egykori borüzem helyén bővülhet az ipari park Zselízen

Lebontották Zselízen az egykori borüzem romjait, aminek helyén az ipari park bővítését tervezi a területet megvásárló és rendező…

2021.03.01.

RE-NEWAL: Megosztott szolgáltatások létesítése az Alsó-Ipoly völgyében

A projekt fő célkitűzése olyan megosztott szolgáltatások létrehozása, amelyek az Alsó-Ipoly völgyében jelenleg is meglévő, illetve a RE-START…

2021.02.27.

Kezdhetünk egy újabb évadot?

Azt megállapítani, hogy 2020 nem feltétlenül volt az esküvők éve, nem nehéz – 2020 nagyjából semmilyen társasági esemény…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb