Kép: fiercehealthcare.com

Az országos tesztelést január 18-tól 26-ig Zselíz területén is megtartják. Munkanapokon a megszokott mobil mintavételi helyeket vehetjük igénybe: a szolgáltatások háza mögött a Béke u. 24, valamint a sportpályán a Schubert u. 30 alatt 10:00-től 18:00 óráig.
A hétvégi tesztelés a Zselízen állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkezők számára lesz elérhető, a többiek továbbra is igénybe vehetik az eddig is működő mobil tesztelőállomásokat.

A hétvégi tesztelésre itt lehet jelentkezni:
https://services.bookio.com/om1-zeliezovce-stadion/widget?lang=hu

A kormány február 7-ig meghosszabbította a kijárási tilalmat. Január 27-től a munkahelyre való bejárás, ill. a 15–65 éveseknek a természetbe járás is csak a negatív antigén vagy PCR teszttel rendelkezők számára lesz megengedett.

Az országos tesztelést követően Szlovákiát két részre, 37 rosszabb, valamint 36 jobb eredményt produkáló járásra osztják. A rosszabb eredménnyel tesztelt járásokban megismétlődik a tesztelés, február 3. és 7. között ismét szükség lesz a negatív teszteredményre.

Kivételt képeznek azok, akik 90 napnál nem régibb tanúsítvánnyal rendelkeznek, hogy átvészelték a COVID-19 betegséget, valamint akik több mint 14 nappal túl vannak a második oltáson is.

Az országos COVID szűrésre január 18. és január 26. között kerül sor. A kormány február 7-ig hosszabbította meg a kijárási tilalmat. Az országos szűrést követően, január 27-étől viszont már csak negatív PCR vagy antigén tesztről szóló igazolvánnyal lehet munkába vagy éppen boltba járni. Ez vonatkozik a 15-65 év közötti személyek természetben való tartózkodására is. Az országos tesztelést követően a kormány két körzetre osztja Szlovákiát: 36 jobbra és 37 rosszabbra. A 37 járásban ahol rosszabb az átfertőzöttség helyzete, ott február 3. és 7. között megismétlik a széleskörű tesztelést.

Kivételt a tesztelés alól azok kaphatnak, akik már átestek a fertőzésen és ezt tudják igazolni egy 90 napnál nem idősebb tanúsítvánnyal. További kivételt pedig azok jelenthetnek, akik megkapták már az oltás mindkét adagját és a második óta eltelt 14 nap.

Hétköznapokon a tesztelés iránt érdeklődők két mintavételi pontot vehetnek igénybe, amik eddig is működtek: a Szolgáltatások Háza udvarában lévőt (Béke utca/Mierová 24.) és a futballstadion területén (Schubert u. 30.) lévőt. Mindkét tesztelő hely hétfőtől péntekig 10:00-18:00 között tart nyitva.

Újdonság viszont, hogy a január 23-24-i hétvégén is lesz lehetőség a tesztelésre a T18-as sportcsarnokban és a Stadion hátsó tornatermében. Ezek a megjelölt két napon reggel 8-tól, este 20 óráig lesznek elérhetőek.

Időpontot foglalni az alábbi weblapon lehet: https://services.bookio.com/om1-zeliezovce-stadion/widget?lang=sk

A hétvégi tesztelésre viszont csak Zselízen állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkezők jelentkezhetnek. A hétköznapi tesztelő állomások ugyanakkor továbbra is bárki számára elérhető.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.09.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Fotó: Rákóczi Szövetség Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő…

2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb