2019 szeptemberében adták át a zselízi Mózeskosár Református Bölcsődét. A helyi magyar gimnázium egykori épülete hosszú éveken át, kihasználatlanul, enyészetre ítélve magasodott a főutcán.

forrás: facebook.com/Mózeskosár Református Bölcsőde, Zselíz

Kis híján az utolsó pillanatban érkezett a magyar állam támogatása a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési program keretében és a keresztyén egyház a szülőkkel és több tucatnyi nemzeti gondolkodású személlyel karöltve teljes egészében átalakította az építményt.

“Kilenc hónap alatt megszületett egy új intézmény, mely nevéhez méltóan remélhetőleg menedék, otthon és védelem lesz a beíratott gyermekek számára. A megmaradás, a lelki és fizikai építkezés koordinátora az élő Isten, benne bízva minden akadályt legyőzhetünk”

– emelte ki annak idején a megnyitó ünnepségen Révész Tibor zselízi református lelkipásztor.

A tizenkét férőhelyes bölcsőde gyermekpalántái az épület alsó szintjét vették birtokukba (az emeleten az óvodások uralkodnak). Immár a tősgyökeres zselízieknek is gondot okoz kihámozni, mikor volt utoljára a kisgyermekek napközi gondozását ellátó intézmény. Korszerű épület, barátságos környezet, szeretetteljes nevelés, megbízhatóság és rugalmasság jellemző a bölcsődére.

“Bölcsődénk minden gyermek számára nyitva áll, 1-3 éves kor között nyújtunk egész napos nevelői szolgáltatást, szakképzett pedagógus vezetésével. Szeretettel várunk a szülők kisgyermekeit a Mózeskosár Református Bölcsődébe”

– jegyezte meg Révész Tibor zselízi lelkész.

Érdeklődni a 0905/650-867-es telefonszámon lehet.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb