Fotó: Zselízi Karitász

Az ádvent időszakban hirdette meg a Zselízi Plébániahivatal a segítségnyújtó karitász gyűjtését, viszont nem csak karácsonyig, hanem hosszabb távra vonatkozóan. Hiszen a rászorulók, nem csak karácsonykor szorulnak segítségre, ezért a kezdeményezést Stanislav Illéš zselízi plébános az egész év folyamán szeretné folytatni.

Március hónapban a kezdeményezésbe bekapcsolódott az Érsekújvári COOP Jednota üzletlánc zselízi kirendeltsége is, ezért a felajánlásokat a kultúrház melletti üzlethelyiségben is el lehet helyezni. Vásárlás esetén még a helyszínen átadni.

Továbbra is elsősorban tartós élelmiszert, higiéniai eszközöket és ruhát gyűjtenek. Utóbbi lehet akár használt is természetesen, de csak használható és tiszta állapotban lévő, felnőtt és gyermek részére egyaránt. Élelmiszert elsősorban tartósat, szárazat várnak: tésztaféléket, rizst, olajt, lisztet, cukrot, konzerveket stb. Kozmetikai eszközökből pedig szappant, sampont, fogkefét, fogkrémet és hasonló felajánlásokat. 

Fotó: Zselízi Karitász

A felsoroltakon túlmenően is fogadnak olyan felajánlásokat, amik rászoruló embereknek, egyedülállóknak vagy családoknak segítségül szolgál az életben, ám ezekkel kapcsolatban kérik lépjenek kapcsolatban a lehetőségekről.

Bővebb információ a zselízi plébánián személyesen, vagy telefonon (036/7713700), e-mailen (zeliezovce@nrb.sk), illetve a Projekt facebook oldalán (akár üzenetben) érhető el.

Kép: Zselízi Karitász

Csonka Ákos

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.09.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Fotó: Rákóczi Szövetség Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő…

2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb