Hirdetés

Kép: JOJ Videó

Szimpatikus jelenet játszódott le a JOJ TV-csatornán futó Česko Slovensko má talent (CsehSzlovákia tehetségei) szombati műsorában. A tehetségkutató versenybe jelentkezett zselízi Belák Attila Péter közismerten nagy gitártehetségnek számít a régióban. A helyi magyar tannyelvű alapiskola tanulója még csak 14 éves, de már számos kisebb-nagyobb fellépést tudhat maga mögött és a Via Nova által szervezett Ki a vagány a vidéken?! regionális tehetségkutató versenyen aranysávos minősítésben és különdíjban is részesült.

Ez utóbbi információt a cseh-szlovák műsorban is megosztotta a zsűrivel, amikor a tapasztalatairól kérdezték. A fiatal gitárvirtuóz pedig szemrebbenés nélkül a magyar megnevezését mondta a versenynek, amivel a zsűrit kissé blokkolta is, hiszen egy kukkot sem értettek belőle.

A produkció során aztán alaposan „odatette magát” a fiatal művész és Ozzy Osbourne Crazy Train és az AC/DC Thunderstruck számainak gitárszólóit komponálta egybe 2 perces műsorában.

Elkápráztatva ezzel a zsűri tagjait, akik, ha már magyarul hallhatták a regionális tehetségkutató nevét, négy darab magyar IGEN-nel juttatták tovább Attilát.

Kép: a műsor Facebook-oldala

„Nagyon hosszú nap volt, mivel már reggel 8-ra kellett menni és rengeteg protokolláris folyamaton kellett végigmennünk, riportok, interjúk stb. Igazából izgulni nem izgultam, hiszen tudatosan készülök arra, hogy híres gitáros legyek. Ez az álmom, igyekszem mindent megtenni ezért.

Tagja vagyok pl. a Rockin’1000 zenekarnak, mely a világ legnagyobb zenekara, amivel Guinness-rekordot is döntöttünk tavaly. A jelenlegi műsorral az a célom, hogy minél többen megismerjenek és titkon tán remélem, hogy akár a döntőig is elmenetelhetek. Óriási dolog lenne ez.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez nagyon sok mindentől függ. Mindenesetre sokat jelentett a zsűritagok pozitív értékelése. Sajnos a publikussá vált videoösszeállításba ennek csak töredéke került bele, pedig nagyon elismerő szavakkal méltattak, ami rendkívül jól esett” – nyilatkozta az ifjú zselízi rocksztár.

A műsornak jelenleg az előválogatói zajlanak, melyek során egyelőre a zsűritagok döntenek a szereplők továbbjutásáról.

A továbbiakban viszont már a közönség szavazatai fognak dönteni, ezért kérjük olvasóinkat, hogy amennyiben segíteni szeretnének egy felvidéki magyar tehetségnek a cseh-szlovák showiparban érvényesülni, támogassák őt ebben sms-eikkel, szavazataikkal.

Belák Attila Péter szereplése a műsorban itt tekinthető meg. A tehetség kérése, hogy az alábbi videót minél többen „lájkolják”, kommenteljék vagy osszák meg:

ČSMT – Attila Peter Belák

Attila poriadne rozprúdil amosféru so svojou gitarou. 🎸👌 Je to talent! 👍

Všetky vystúpenia ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT nájdete na webe: bit.ly/ČSMT_vystúpenia

Közzétette: ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT – 2021. szeptember 10., péntek

(Csonka Ákos/Felvidék.ma)

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.08.11.

Szenzációs leleteket találtak Ipolyvisken

Az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt keretén belül augusztus 8 és 21. között ásatások zajlanak az ipolyviski…

2022.08.11.

10. jubileumához érkezett az oroszkai Südwind – programajánló

2022. augusztus 14-én, vasárnap Oroszkán megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált első és második világháborús hadtörténeti bemutató. A…

2022.08.08.

Az ipolyviski földvár területe arra vár, hogy valakik végre feltárják

Ásatási szakaszának záró részéhez érkezett az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt, amelynek célja a kevésbé ismert feltáratlan…

2022.08.08.

Befejeződött a zselízi Szent Jakab-templom szentélyében a gótikus kőfaragványok restaurálása

Májusban vette kezdetét és július közepéig tartott a 14. századi templom megmaradt épített örökségének restaurálása. Az 1380 körül épült templom…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb