Hirdetés

Mielőtt még lehullanak a falevelek és zimankó, eső, ködfátyol borítja be a világot, az indián nyár (vénasszonyok nyara) teljében, a zselízi templombúcsú hétvégéjén, szeptember 17-én, szombaton őszi fesztivált szervez a Csemadok Zselízi Alapszervezete, hogy élményekkel gazdagon várhassák a Garam mentén a telet.

A rendezvény egy nagyobb szabású, határon átívelő Interreg projekt keretén belül valósul meg, melybe a zselízi Csemadok is bekapcsolódott.

A projekt fő tematikája az aktív időskor szervezettségének bemutatása, illetve a hagyományok átadása. Ezért is kapta a Generációk Találkozója elnevezést a rendezvény.

„Bár mindig is szükséges volt, ám felgyorsult életünkben kiváltképpen szükség van arra, hogy a különböző generációk találkozzanak, átadják egymásnak az ismereteiket és megosszák egymással nézeteiket. Ezért gondoltuk úgy a Csemadok Zselízi Alapszervezetével, hogy egy nemzetközi európai uniós Interreg projekt keretén belül olyan rendezvényt szervezünk, ahol a programok összekötik a generációkat”

– mondta el Cserba Gabriella, a rendezvény egyik főszervezője.

Sárai András, a helyi alapszervezet elnöke hozzátette:

„Szeptember 17-én, szombaton egész napos programmal várjuk az érdeklődőket a zselízi sportpályára. A programok reggel 9 órakor kezdődnek sporteseményekkel, ahol a szülők, nagyszülők a gyerekekkel együtt mozgathatják meg testüket. Majd 13.30 órától színpadra lépnek a Lévai járás Csemadok-alapszervezetei mellett működő zenei csoportok (Végigmentem az utcán), 16.30-tól a nótáé lesz a főszerep (ifj. Berki László és zenekara, Kosáry Judit, Kollár Katalin, dr. Csókás Bertalan), mígnem 18.30-tól operettkirályok foglalják el a színpadot (Nagy Ibolya, Csengeri Attila, Wurczer Péter), hogy szórakoztassák a nagyérdemű közönséget, kísérnek a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar tagjai.”

Fellépnek továbbá a zselízi magyar tannyelvű alapiskola pom-pom táncosai, a farnadi Rozmaring asszonykórus, a zselízi Őszirózsák énekcsoport, Zsákovics László, a lévai Garam Menti Néptáncegyüttes, a Pacsirta éneklőcsoport Érsekkétyről, a százdi citeraegyüttes, a nagyölvedi Rozmaring népdalkör, a garamszentgyörgyi Rozmaring éneklőcsoport és nem utolsósorban a lekéri Nosztalgia éneklőcsoport. Az esti levezető „afterpartyt” pedig DJ Spiko és Forgács Róbert zenés mulatsága zárja.

A sport területén pedig zumba, családi sétafutás, íjászkodás, minifoci, ügyességi vetélkedők, ugróiskola, biciklis akadálypálya lesz a repertoár.


https://www.facebook.com/csemadok.zseliz/videos/823019605557714

Természetesen lesznek egyéb kísérőprogramok is, mint a Palóc piac, háztáji termékek árusítása, bor- és burcsákkóstoló, a hazai ízeket pedig Tóth Peti „Varázsló” falatozója biztosítja.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.09.26.

Generációk ha találkoznak… őszi fesztivál Zselízen

Fotó: Puksa Mátyás Ferenc Bár nem éppen meleg őszi napsütésben, de aktív közösségben és jó hangulatban telt a…

2022.09.29.

Erős listát állított Zselízen a Szövetség, Juhász András polgármesternek nincs kihívója

Fotó: Csonka Ákos/Felvidék.ma Ugyan nem teljes 12 fővel, csak kilenccel, de erős jelöltekkel és komplex programmal vág neki…

2022.09.29.

Apa, Anya, Pia – a Komáromi Jókai Színházban

Szeptember 30-án (pénteken) 19 órai kezdettel látható a Komáromi Jókai Színházban Lucskay Róbert–Forgács Miklós–Czajlik József Apa, Anya, Pia…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb