Örömünnep a Garam-partján, immár 57. alkalommal rendezik meg 2023. augusztus 16-20 között a járás legnagyobb és legtradicionálisabb magyar rendezvényét, az Országon Népművészeti Fesztivált Zselízen.

onf.sk

A szervezők a hagyományokra alapozva szeretnék idén is megrendezni az Országos Népművészeti Fesztivált (ONF), melynek mindenkori küldetése: a hagyományápolás, a különböző nemzetiségek kultúrájának tiszteletben tartása és megőrzése, mely megmaradásunk záloga és szimbóluma. Képviselni és képviseltetni a hagyományos népművészetet, főleg a zenés és táncos formáit, a hagyományokat, játékokat, szokásokat, a szöveges folklórt, a kézművességet.

Az idei néhány nap rendkívül eseménydúsnak ígérkezik.

Többek között fellépnek a szűkebb pátriánk tehetséges fiataljai is. Nagy Csomor András és zenekara, a Pósfa zenekar, a Kincső, és a Szőttes Néptáncegyüttes is.

A kultúrláis örökségünk megélése mellett lesz még tűzijáték, különböző kiállítások, borkóstoló, gasztrokultúra, játszóház, ringató, kézműves mesterek kirakodóvására.

Az 57. Országos Népművészeti Fesztivál részletes programját IDE KATTINTVA olvashatják el!

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.06.14.

Van elég vízhozama a Garamnak a Mohi atomerőmű 3-4. blokkjának ellátásához?

Foto: Slovenske elektrárne a.s. Az ukrán háború ráébresztette a világot, hogy mennyire is sebezhetőek vagyunk energetikailag, még Európában…

2024.06.14.

EP-választás után: változik-e Brüsszel irányvonala?

Fotó: www.economx.hu Szerte az EU-ban lezajlottak az európai parlamenti voksolások, mint tudjuk, a felvidéki magyarságnak ismét nem lesz…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb