Örömünnep a Garam-partján, immár 57. alkalommal rendezik meg 2023. augusztus 16-20 között a járás legnagyobb és legtradicionálisabb magyar rendezvényét, az Országon Népművészeti Fesztivált Zselízen.

onf.sk

A szervezők a hagyományokra alapozva szeretnék idén is megrendezni az Országos Népművészeti Fesztivált (ONF), melynek mindenkori küldetése: a hagyományápolás, a különböző nemzetiségek kultúrájának tiszteletben tartása és megőrzése, mely megmaradásunk záloga és szimbóluma. Képviselni és képviseltetni a hagyományos népművészetet, főleg a zenés és táncos formáit, a hagyományokat, játékokat, szokásokat, a szöveges folklórt, a kézművességet.

Az idei néhány nap rendkívül eseménydúsnak ígérkezik.

Többek között fellépnek a szűkebb pátriánk tehetséges fiataljai is. Nagy Csomor András és zenekara, a Pósfa zenekar, a Kincső, és a Szőttes Néptáncegyüttes is.

A kultúrláis örökségünk megélése mellett lesz még tűzijáték, különböző kiállítások, borkóstoló, gasztrokultúra, játszóház, ringató, kézműves mesterek kirakodóvására.

Az 57. Országos Népművészeti Fesztivál részletes programját IDE KATTINTVA olvashatják el!

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.09.25.

Az üvegdrótozás utolsó Ipoly menti mohikánja

(Fotó: Németh László gyűjteménye) Emlékszünk-e, milyen jólesett a papa borát, vagy kisüstijét felhörpinteni a helyi JRD (TSZ) által…

2023.09.26.

SacheRock! – zenei kamaraestek lesznek zselízi a Sacher-pincében

The SacheRock Underground Festival néven zenei fesztivált szervez a zselízi Sacher Polgári Társulás. "Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A…

2023.09.27.

Felhívás: Esterházy János mint példakép

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közösen hirdeti meg az „Esterházy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb