Míg a zselízi Sacher-ház történelmi épülete egyre épül-szépül és nyeri vissza eredeti, monarchista arculatát, addig a kulturális és közösségi rendezvények sora sem gyérül. A Csemadok zselízi alapszervezetével szoros együttműködésben tevékenykedő Sacher Polgári Társulás a helytörténeti és idegenforgalmi tevékenysége mellett ezúttal egy undergrund fesztiválsorozatot valósít meg az egyedi hangulatú Sacher Pincében.

(Fotó: Puksa Mátyás Ferenc)

Az őszi könnyűzenei sorozat során öt zselízi, valamint a szűkebb régióból való zenekar, illetve zenészeik adnak kamarakoncerteteket. A sort a helyi rocklegendának számító Nautilus Akusztik fellépése kezdte szeptember 30-án, majd a fiatal tehetségek alkotta Moira hódította meg a pinceközönséget. Egy héttel később pedig a Justin Time mutatott be egy olyan fergeteges produkciót, amitől mindenkinek leesett az álla. Ezt követően november 25-én Horváth Diana, Javorka Ildikó és Ambrus Luky Zsanett adott egy rendkívül hangulatos jazz estet Melodies in the Night címmel, végül pedig a My Heart Your Vessels formáció zárta a koncertek sorozatát december 2-án.

(Fotó: Puksa Mátyás Ferenc)

A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásából valósult meg. „Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A Sacher Polgári Társulás már a kultúra több területén is sikeresen bemutatkozott, ezért úgy gondoltuk, hogy ideje új műfajjal is megpróbálkoznunk. Például egy zenei fesztivállal, amely Zselíz együtteseit hozza tető alá. Nem is akármilyen tetőről van szó, ugyanis a fellépésekre a Sacher-ház több száz éves pincéjének falai között került sor. Az utánozhatatlan hangulatú Sacher Pincében még a többször hallott dallamok is másként szólnak. A jazz, funky, rock, indie és blues irányzatok kedvelőinek biztosan nem okoztunk csalódást” – mondta el Kepka Márk, az egyesület elnöke. Hozzátette:

„A fesztivál évadját eredetileg négy alkalomra terveztük, ami időközben ötre bővült. A jövőben is mindenkit szeretettel várunk a zenei estekre, könyvbemutatóinkra, idegenvezetéseinkre és egyéb tevékenységeinkre.”

(Fotó: Puksa Mátyás Ferenc)

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.06.14.

Van elég vízhozama a Garamnak a Mohi atomerőmű 3-4. blokkjának ellátásához?

Foto: Slovenske elektrárne a.s. Az ukrán háború ráébresztette a világot, hogy mennyire is sebezhetőek vagyunk energetikailag, még Európában…

2024.06.14.

EP-választás után: változik-e Brüsszel irányvonala?

Fotó: www.economx.hu Szerte az EU-ban lezajlottak az európai parlamenti voksolások, mint tudjuk, a felvidéki magyarságnak ismét nem lesz…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb