(Fotó: Csonka Ákos)

A Magyar Sportújságírók Szövetsége és az M4 sportcsatorna idén is a Magyar Állami Operaházban tartotta meg gáláját, melyen immáron 66. alkalommal választották meg az év sportolóit a különböző kategóriákban. Öt kategóriában tízes jelöltlistákból kerültek ki 2023 győztesei. A ceremóniát élőben közvetítette a közmédia. Az illusztris eseményen idén egy felvidéki sportoló is szerepet vállalt. A zselízi fitnesz-világbajnok Major Tímea díjátadóként vett részt az eseményen.

A világhírű sportoló hölgy olyan személyekkel együtt díjazott, mint Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, az olimpiai és többszörös világbajnok Javier Sotomayor, a magasugrás kubai világcsúcstartója; az aranylabdás, világbajnok olasz labdarúgó Fabio Cannavaro; a temesvári születésű, de izraeliként négy futball-világbajnokságon bíráskodó játékvezető, Abraham Klein; a szintén magyar származású Joe Berényi amerikai paralimpiai bajnok kerékpáros; továbbá Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Szász Emese párbajtőröző és Fodor Rajmund vízilabdázó olimpiai bajnok, valamint Szalai Ádám, a labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya.

A világot Zselízről indulva meghódító Major Tímea már egészen fiatalon indult sport-fitneszversenyeken, de a divat- és a szépségvilágban is kipróbálta magát.

(Fotó: M4)

Szlovákia első fitneszversenyén, az 1994-es Ms. Slovakia fitneszbajnokságon még második helyezést ért el, a következő évben viszont már a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 1997-ben Los Angelesbe költözött, ebben az évben amatőr világbajnokságot nyert, majd profi versenyzővé vált. Első fitneszolimpiáján 1998-ban 6. helyezést ért el. Pályafutása során több mint 20 rangos, nemzetközi versenyen vett részt, utolsó győzelmét 2001-ben Budapesten érte el az Európa-kupa megnyerésével. 2000-ben a legrangosabb szaklap, a Flex magazin olvasói a legszexibb fitneszmodellnek választották meg.

Los Angelesben a mai napig a filmsztárok körében is rendkívül népszerű fitnesztermet üzemeltet, amelyben üzlettársa Ryan O’Neal (a Love Story című film főszereplője) volt, és a vendégkör tagja volt hosszú időn át Bruce Willis, Cindy Crawford, Liv Taylor, Harrison Ford, David Duchovny vagy Sarah Jessica Parker is.

(Fotó: M4)

„Sok mindenkivel találkoztam, de mindenki közül talán a Joe Weiderrel és az Arnold Schwarzeneggerrel való találkozás volt számomra a legnagyobb élmény. Arnold egy nagyon barátságos ember, mindig bejött az öltözőbe, és beszélgetett velünk a versenyek előtt” – mesélte Tímea.

A fantasztikus karriert befutó hölgy az Operaház díszpáholyából üzent egykori alma materje, a zselízi magyar tannyelvű alapiskola diákjainak is, hogy mindig higgyenek az álmaikban és mindig kövessék azokat.

„Ne azt csináljátok, amit mások gondolnak, hogy jó, hanem amit a belső intuíciótok diktál”

– mondta.

A győztesek győztesei gálán a férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választották meg a 2023-as év sportolójának. Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban – akárcsak tavaly – a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a férfi kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot. Életműdíjat Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója, korábbi köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi tagja vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől, illetve Gyulay Zsolttól, a MOB elnökétől.

A további díjazottak listája itt érhető el, illetve az M4 Sport oldalán visszanézhető az egész műsor.

„Citius, Altius, Fortius, vagyis Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben – hangzik az Olimpia hármas jelszava, ami a sport elemi mozgatórugója, főleg a versenysportoknak és főleg a bajnokoknak. Éppen ezért volt különösen nagy élmény részt venni a gálán, ahol a magyar nemzet bajnokok bajnokai, az elmúlt év legjeinek legjei gyűltek össze a Kárpát-medence – de lehet egész Európa – legillusztrisabb kulisszái között.  Magyar sportsikerekből – hála a Teremtőnek – nem szűkölködtünk 2023-ban. Csodálatos eredményeket, címeket, rekordokat, eseményeket, diadalokat és küzdelmeket izgulhattunk végig. A pályán, a lelátókon vagy éppen a képernyők előtt, földön, vízen, levegőben, csapatban, egyénileg, labdával, karddal vagy lapáttal, teljesen mindegy. Egy a lényeg: a piros-fehér-zöld és a koronás címer. 15 millió szívdobbanás. Együtt, egymásért! 2024-ben sem nézünk kevésbé eseménydús év elé: foci EB, Olimpia, a Fradi Konferencia Liga tavasza, a vízilabda EB pedig már folyik is. Huh! Sűrű lesz, durva lesz. Jó lesz!  Hajrá, Magyarok!”

– nyilatkozta az esemény kapcsán Csonka Ákos.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb