Garamszentgyörgy. Az előző bajnokság tizenötödik helyezettje a tizennegyediket fogadta a lévai területi bajnokság VI. MEVASPORT ligája nyitófordulójában. A vendéglátó garamszentgyörgyiek hajtós meccsen 1:0 arányban legyőzték a nagytúriakat. Annak ellenére, hogy a szurkolók négy és fél hónapja nem láthattak bajnoki mérkőzést, gyér érdeklődés övezte az összecsapást, alig ötvenen látogattak ki a sportpályára.

(fotó: REflex24/Vanek Lajos)

“Hazai környezetben illő lenne diadalmaskodnunk, meg aztán nem szeretnénk mindig a kiesés elkerüléséért vívott küzdelemre pocsékolni az erőnket”

– jelentette ki a találkozó megkezdése előtt Tóth Péter garamszentgyörgyi csapatvezető.

“Sajnos négy sérültünk van, egy játékosunk pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt marad távol”

– árulta el Šaliga József nagytúri edző és labdarúgó.

(fotó: REflex24/Vanek Lajos)

Az első lehetőség a gólszerzésre a vendégek előtt adódott a 3. percben, ám Vinger tizenhat méterről elvégzett szabadrúgását Pristyák kapus magabiztosan védte, majd Záhorszki lökete sem lepte meg a hálóőrt. Ezt követően sorra hazai sanszok következtek. Először Kudela közeli próbálkozását lábbal mentette Konc kapus, aki Lietava és Filip Forgáč életerős lövésénél is jó helyen állt. A 24. percben Kudela bombája akadt el Konc kezében.

“Nem kell minden áron az első félidő közepén megnyerni a meccset, lesz arra idő később is”

– intette türelemre védenceit Šaliga József.

A tréner a szünetben elismerő szavakkal illette játékosait, hozzátéve: “nem mindig állunk ilyen jól félidőben.”

(fotó: REflex24/Vanek Lajos)

Felfigyeltünk rá, hogy a nagytúriaknak mindössze két flakon ásványvizet biztosítottak a vendéglátók, ami a rekkenő hőségben bizony finoman fogalmazva kevésnek bizonyult.

A félidei szünet után is a hazai gárda fölényben futballozott, ám Konc tökéletesen takarított a tizenhatoson belül. Az 55. percben Kiss éles lövését szögletre tenyerelte, majd Forgáč két ízben is farkasszemet nézett a kapussal, aki mindkét ajtó-ablak helyzetet lefülelte. Ezután Kiss és a csapatkapitány, Lukáš Kuruc ostromolta a vendégkaput, sikertelenül. A 75. percben aztán meghűlt a hazai szurkolók ereiben a vér, amikor Péter Tamás vette célba a kaput és lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. Tíz perccel a befejezés előtt beérett a garamszentgyörgyi fölény, Pastier beívelését Michal Lietava fejjel továbbította a mezőny legjobbjának bizonyult Konc kapus hálójába.

“Mozgékony teljesítményt nyújtottunk, szinte egykapuztunk. Konc parádés védéseinek köszönhető, hogy a vendégek megúszták egy góllal. Labdarúgóink hozzáállása és küzdeni tudása dicséretet érdemel és jó előjel a jövőt illetően”

– fogalmazta meg gondolatait Tóth Péter garamszentgyörgyi csapatvezető.

“Tartalékos gárdánk a maximumot hozta ki magából. Nem sok hiányzott hozzá, hogy behúzzuk az egy pontot. Nagyon reméljük, hogy sérültjeink mihamarabb felépülnek”

– nyilatkozta portálunknak Šaliga József nagytúri edző.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb