A magyar  konyha  egyik jellegzetes  étele  a bakonyi sertésragu. Készülhet csirkehúsból is, csak akkor természetesen a bakonyi csirkeragu megnevezést kapja. De miért van a bakonyi megnevezés az étel nevében, és vajon mit  jelent? A magyar konyha ételeinek megnevezésében gyakran találunk területekről elnevezett módokat, mint például esetünkben a „bakonyi”. Ha valamilyen étel ezt a megnevezést kapja, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen tejfölös, tejszínes, gombás mártás, az elmaradhatatlan piros paprikával, fogja alkotni az ételt. Nézzük, hogyan is készül el ez a szaftos finomság.

Hozzávalók:

½ kg sertéscomb
20 dkg gomba
25 dkg húsos füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db nagyobb fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 ek liszt
pirospaprika, őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot is. (Ha nincsen paprikánk és paradicsomunk otthon, két evőkanál lecsóval helyettesíthetjük.) Így pároljuk pár percig. Hozzáadjuk a húst és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy zsírjára süljön. Ekkor beletesszük a pirospaprikát is. Kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. Elkészítjük a habarást: a lisztet és a tejfölt simára keverjük. Behabarjuk vele a ragut, és hagyjuk, hogy egyet forrjon. Rizzsel is tálalhatjuk, de galuskával a legfinomabb.

Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb