Sokaknak, ha az ősz, mint évszak eszébe jut, a sárguló falevelek mellett a sütőtök az, ami rögtön beugrik az évszakhoz kötődve. A ropogós tökmag mellett kiváló, meleg őszi csemege a krémes, tejszínes, sütőtökkrémleves is. Lássuk, hogyan készül!

Hozzávalók:
1 db nagy sütőtök,
2 dl tejszín,
1 db húsleveskocka,
1,5 liter víz,
1 db vöröshagyma,
só,
bors,
szerecsendió,
olaj.

Elkészítése:
Sokan úgy készítik a levest, hogy előtte megsütik a tököt, és már a megsült húsát használják fel. Azonban, ha a fagy már „megcsípte” a sütőtökünket, úgy is nagyon finom édeskés ízvilágot kapunk, akkor is, ha nem sütjük meg a tököt. A hagymát kockára vágjuk, a tököt meghámozzuk, kimagozzuk és a húsát felkockázzuk. Az olajon a hagymát kicsit megdínszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott tököt. Pár percig kevergetve sütjük, aztán ízesítjük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Az igazán ínyencek kevés gyömbért is reszelhetnek bele. Felöntjük vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockát. Fedő alatt főzzük kb. 20-25 percig, Ha megpuhult a tök, botmixerrel pépesítjük. Ekkor hozzáönthetjük a tejszínt. Összekeverjük, és hagyjuk egyet rottyanni. (De ne hagyjuk túl soká, ha elkezd forrni, le is vehetjük.) Pirított kenyérkockával vagy tökmaggal, egy kis reszelt sajttal ízesítve nagyon finom és tartalmas krémlevest kapunk.

Amellett, hogy a hideg őszi napokon kellemesen felmelegíti, különleges ízével magával is ragadja a fogyasztóját. Aki elkészíti, garantáltan nem fog csalódni.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb