Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ipolyság. Kérdéseinkre hivatalos válasz érkezett, Mészáros Matej üzemvezető állt rendelkezésünkre.

Mészáros Matej, a Hörnlein ipolysági üzemvezetője.

Hogyan érintette a járványhelyzet a céget?

A járványhelyzet hirtelen sújtott le. Egyrészt a megrendelések folytonos ingadozása, az ezzel járó zavaros gyártás-tervezés; másrészt az optimális járvány kezelési szabályok bevezetése. A pánik megfékezése is kihívás volt, az egyik termékünket olasz fuvarozók szállították. Viszont a gyors reakciók és a dolgozók felelősségteljes hozzáállásának eredményeként a cégben nem fertőződött meg senki.

Szünetelt-e a gyártás? Ha igen, mettől meddig?

Cégünk megosztott portfolióval rendelkezik. Újonnan gyártott személygépkocsik és pótalkatrészek termelése zajlik egyszerre. Azon belül belső égésű motorok és villanymotorok különböző alkatrészeinek gyártása.

Így voltak részlegek, amelyekben 4 műszakban kellet tovább folytatni a gyártást és vannak részlegek, ahol márciustól a mai napig áll a munka.

A Hörnlein ipolysági üzeme.

Szükséges volt-e bárkit elbocsátani?

Sajnos kénytelenek voltunk elbocsátáshoz is folyamodni, ráadásul a piaci fellendülés nagyon lassúnak mutatkozik, és a saját tőkénknek is vannak korlátai.

Az államilag nyújtott lehetőségeket kihasználjuk, de ezek az eszközök csak egy bizonyos kompenzációt nyújtanak.  

Milyen óvintézkedéseket tettek a fertőzés terjedésének minimalizálására?

Teljes mértékben megvalósítottuk az államilag előírt szabályokat. Komplex dezinfekciót hajtottunk végre és extra szanitációs folyamatokat vezettünk be. Kötelezővé tettük a szájmaszk viselést és testhőmérsékletet mértünk. Így minimalizálni tudtuk a fertőzésveszélyt.

Mekkora gazdasági visszaesést eredményezett az elmúlt időszak?

A termelési kiesés az elmúlt hónapokban 60%-on tetőzött. Nem számolunk azzal, hogy idén vissza fognak állni az év elején mért értékek. Az emberek jobban meg fogják fontolni a kiadásaikat. Viszont bizonyos fejlesztések, pl. az új termékekkel vagy egy új raktárcsarnok építésével kapcsolatban, egyelőre zavartalanul folytatódnak.


fotó: hornlein.com

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.07.29.

„Elsősorban tanárnak tartom magam” – interjú Horváth Géza zselízi polihisztorral

Márciusban hetven éves lettél. Milyen érzés hetven évesnek lenni? Viccesen azt válaszolhatnám, hogy ezt neked már tudnod kellene.…

2021.08.02.

MartFamily családi fesztivált szervez a MartFeszt csapata

Újra benépesül a Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpont – idén MartFamily családi fesztivállal készülnek a MartFeszt szervezői. A tavalyi…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb