Ipolyság. Kérdéseinkre hivatalos válasz érkezett, Mészáros Matej üzemvezető állt rendelkezésünkre.

Mészáros Matej, a Hörnlein ipolysági üzemvezetője.

Hogyan érintette a járványhelyzet a céget?

A járványhelyzet hirtelen sújtott le. Egyrészt a megrendelések folytonos ingadozása, az ezzel járó zavaros gyártás-tervezés; másrészt az optimális járvány kezelési szabályok bevezetése. A pánik megfékezése is kihívás volt, az egyik termékünket olasz fuvarozók szállították. Viszont a gyors reakciók és a dolgozók felelősségteljes hozzáállásának eredményeként a cégben nem fertőződött meg senki.

Szünetelt-e a gyártás? Ha igen, mettől meddig?

Cégünk megosztott portfolióval rendelkezik. Újonnan gyártott személygépkocsik és pótalkatrészek termelése zajlik egyszerre. Azon belül belső égésű motorok és villanymotorok különböző alkatrészeinek gyártása.

Így voltak részlegek, amelyekben 4 műszakban kellet tovább folytatni a gyártást és vannak részlegek, ahol márciustól a mai napig áll a munka.

A Hörnlein ipolysági üzeme.

Szükséges volt-e bárkit elbocsátani?

Sajnos kénytelenek voltunk elbocsátáshoz is folyamodni, ráadásul a piaci fellendülés nagyon lassúnak mutatkozik, és a saját tőkénknek is vannak korlátai.

Az államilag nyújtott lehetőségeket kihasználjuk, de ezek az eszközök csak egy bizonyos kompenzációt nyújtanak.  

Milyen óvintézkedéseket tettek a fertőzés terjedésének minimalizálására?

Teljes mértékben megvalósítottuk az államilag előírt szabályokat. Komplex dezinfekciót hajtottunk végre és extra szanitációs folyamatokat vezettünk be. Kötelezővé tettük a szájmaszk viselést és testhőmérsékletet mértünk. Így minimalizálni tudtuk a fertőzésveszélyt.

Mekkora gazdasági visszaesést eredményezett az elmúlt időszak?

A termelési kiesés az elmúlt hónapokban 60%-on tetőzött. Nem számolunk azzal, hogy idén vissza fognak állni az év elején mért értékek. Az emberek jobban meg fogják fontolni a kiadásaikat. Viszont bizonyos fejlesztések, pl. az új termékekkel vagy egy új raktárcsarnok építésével kapcsolatban, egyelőre zavartalanul folytatódnak.


fotó: hornlein.com

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.09.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Fotó: Rákóczi Szövetség Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő…

2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb