A befektető az ipolysági Plus Job Solution, a tervezésért az Artel Plus tervezőiroda felel. A részletekről Danis Longai Tímeát és Danis Júliust, a Plus Job tulajdonosait kérdeztük.

(fotó: ARTEL PLUS)

Fontos kihangsúlyozni, hogy nem a klasszikus értelemben vett, Ipolyságon is megtalálható panelházakról van szó, az ötlet nagyjából két évvel korábban fogalmazódott meg a budapesti lakóparkok mintájára. A tervezési szakasz folyamán kiemelt szempont volt a tágas, élhető környezet kialakítása: a kétszobás lakások 60m2 alapterülettel rendelkeznek, míg a 3 szobásak 90m2-rel. A kerítéssel és sorompóval elzárt telekrészen a parkolókon túl parkosított közösségi terek kialakítására kerül sor, a földszinti lakások közt akad, melyhez saját kertrész is tartozik, az első emeleten és a tetőtérben lévő lakások pedig tágas terasszal rendelkeznek.

„Ipolyságon több mint két évtizede nem volt hasonló beruházás, pedig a jelenlegi projektet övező érdeklődés alapján elmondhatjuk: igény lett volna rá. A területrendezési terv kimondottan elavult, nagyjából ötven éve nem változtattak rajta. Eredetileg négyemeletesre terveztük az épületeket, ám a városvezetőség részéről kategorikus elutasításba ütköztünk.”

(fotó: REflex24/Morva Mátyás)

A befektetést jegyző házaspár sajnálattal tapasztalta a városvezetés és a képviselők többségének negatív viszonyulását, hiszen a projekt a városnak egyetlen centjébe sem kerül, mégis a közjót, a fiatalok helyben maradását szolgálja – egyedül a haladást és fejlődést támogató hozzáállásra lett volna szükség. Danis Július leszögezte, a viszontagságok ellenére úgy tűnik, legalább a módosított koncepció elfogadásra kerül majd, illetve kifejezte abbéli reményeit, hogy nem ütköznek további akadályokba a városvezetés részéről és a lakópark a legoptimistább előrejelzések szerint épülhet meg: legkorábban a 2024-es év folyamán.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb