Az Ipolysági Cserkészcsapat Polgári Társulása és magyarországi partnere, az Együtt Európáért Alapítvány által megvalósított Interreg határon átnyúló együttműködési program pályázatának köszönhetően kapta meg megújult belső terét az ipolysági többfunkciós Magyar Közösségi Ház. Az épület fontos helyszíne az ipolysági és a határon átívelő kulturális programok megvalósulásának, valamint otthont ad az ipolysági civil szervezeteknek és a Szövetség a Közös Célokért helyi területi irodájának is.

A pályázatból származó források jelentősnek minősülnek a felvidéki magyar települések számára, mivel ilyen mértékű szlovák állami beruházások elérhetetlenek ilyen, vagy ehhez hasonló célokra. A partnerek a projekteknek köszönhetően több mint 58 ezer eurós támogatásban részesültek, melynek jelentős részét az ipolysági partner használhatta.

Az összegből közel 30 ezer eurós beruházás a Magyar Közösségi Ház átfogó belső felújítását illette.

A korábbiakban a Pongrácz Lajos Társaság által 2003-tól müködtetett épület húsz évnyi működés után kapta meg új belső formáját. A felújítás során a ház új padlózatot kapott, megújult a fűtési rendszere és villanyhálózata, a közfalak áthelyezésével kialakulhatott egy tágas terem, amely megfelelő módon adhat otthont különböző közösségi rendezvényeknek. További munkálatokként említhető a ház alsó részének szigetelése és a szociális helyiségek felújítása. A Szent Imre Cserkészcsapat tagjai önkéntesként kapcsolódtak be a munkálatokba. A beruházásnak köszönhetően a Közösségi Ház korszerű, méltó belsőt kapott. A házhoz tartozó belső udvar felújítása is a Társulás céljai között szerepel, erre azonban még keresik a megfelelő pályázati lehetőségeket.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.09.25.

Az üvegdrótozás utolsó Ipoly menti mohikánja

(Fotó: Németh László gyűjteménye) Emlékszünk-e, milyen jólesett a papa borát, vagy kisüstijét felhörpinteni a helyi JRD (TSZ) által…

2023.09.26.

SacheRock! – zenei kamaraestek lesznek zselízi a Sacher-pincében

The SacheRock Underground Festival néven zenei fesztivált szervez a zselízi Sacher Polgári Társulás. "Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A…

2023.09.27.

Felhívás: Esterházy János mint példakép

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közösen hirdeti meg az „Esterházy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb