Portálunkon már olvasható volt, hogy augusztusban immár a IV. ligában rajtol az ipolysági FK Slovan csapata. Most három olyan személyt kértünk fel a csapat eredményének értékelésére, akik közvetve vagy közvetlenül, de sokat foglalkoznak az ipolysági focival…

Elek Zoltán
sportújságíró, Ipolyság

Nagyon örültem a hírnek. Tíz éve is van már, hogy a felnőttcsapat ilyen magas szinten játszott. Akkoriban is remek hangulat uralkodott a sági stadionban a meccsek alatt, most újra szintet lehet lépni ezen a téren is.

A fiatalok számára remek lehetőség, hogy eggyel magasabb ligában is megmutathassák a tudásukat. Elnézve a mezőnyt komoly erőpróbák várnak majd a csapatra. A régi időkből az Ógyalla elleni rangadók jutnak mindig az eszembe. A következő idényben újra összecsaphatnak majd az egykori riválisok, de a Léva, Párkány, Naszvad, Nagymegyer és Gúta elleni meccsek is igazi kis régiós derbik lehetnek.

Belák Lajos
a csapat kapusa, Ipolyvisk

Az elmúlt évek szezonjai során rendre bizonyítottuk, hogy egy olyan csapat vagyunk, amely képes jó meccseket vívni, és akár magasabb osztályokban szereplő csapatok dolgát is meg tudja nehezíteni. Nagyjából egy éve ilyenkor nagy csalódást okozott mind a szurkolóknak, mind a játékosoknak, hogy nem léptünk feljebb annak ellenére, hogy egy izgalmakban és küzdelmekben gazdag szezon után megadatott a lehetőség.

Az azt követő, idő előtt megszakított idényben még meggyőzőbb teljesítményt sikerült nyújtani, így a feljutás lehetőségét már mindenképp meg akartuk ragadni. Itt az esély, hogy megmérettessük magunkat egy úgymond magasabb szinten, ezért Urblík József vezetésével a felkészülésre is nagyobb hangsúlyt fektetünk.

Fontos tudni azt is, hogy az ipolysági csapat tagjainak nagy többsége ipolysági nevelésű, ill. Ipolyságról vagy annak szűk környékéről származó játékos, akik a máshonnét érkezőkkel együtt készek a maximumot nyújtani azért, hogy helyt álljanak a IV. ligában is, s így képviseljék a várost és a régiót. Köszönet illeti a szurkolókat is, akik biztatására mindig számíthat a csapat, amely a támogatást színvonalas játékkal igyekszik meghálálni az előttünk álló idényben is.

Márton Imre
a csapat titkára, Ipolyság

Az ipolysági FK Slovan labdarúgó klub a 2019/2020-as versenykiírásban az V. liga keleti csoportjában rajtolt. Az őszi szezont nagyon sikeresen zártuk, mivel az első helyen végeztünk úgy, hogy mindössze egy vereséget szenvedtünk el. Így bizakodva vártuk a tavaszi rajtot, azzal a nem titkolt céllal, hogy szeretnénk a IV. ligába jutni.

Ennek megfelelően sikerült a tavaszi rajtunk is, hiszen megnyertük az első mérkőzésünket. Minket is hidegzuhanyként ért az ország egész területén elrendelt korlátozások a COVID-19 járvány miatt. Az országos futballszövetség döntése alapján minden kategóriában be lett szüntetve a verseny, az elért eredmények törölve lettek.

Kétkedve vártuk a további fejleményeket abban bízva, hogyha majd újra indulhat a futball, a versenyek, minden bizonnyal az illetékesek figyelembe veszik a félbeszakadt 2019/2020-as versenykiírás addigi elért eredményeit is.  Végül is a reményeink teljesültek, mivel a szövetség elfogadta a IV. ligába való jelentkezésünket.

Úgy néz ki, hogy nem volt hiábavaló az eddigi elvégzett munka a csapat részéről. Én úgy gondolom, hogy az ipolysági FK Slovan labdarúgó klub IV. ligás rajtja megérdemelt, az ipolysági futball eddigi hagyományainak megfelelő.  Azt kívánom a csapatnak, hogy jó eredményeket érjen el, méltóképpen képviselje a várost és öregbítse az ipolysági futball eddigi hírnevét!

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

2024.03.29.

Nagypéntek – Jézus Krisztus kereszthalálának napja

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja: Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja. Ezen a napon nincs szentmise.…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb