A 2020-as évre szóló költségvetés módosításairól szavaztak a lévai városi képviselő-testület tagjai, s egyúttal jóváhagyták néhány új játszótér létrehozását is. A Szőlőhegy lakótelepen található Mozgásparkban kialakítanak egy kosárlabdapályát, mely öntött gumi és beton burkolatot kap, természetesen felszerelik a kosarakat, s a területet 4 m magas kerítéssel látják el. A költségvetésből 80 ezer eurót különítettek el erre a célra. Jelenleg a földterületre és az építkezési munkálatokra vonatkozó dokumentumok beszerzése folyik.

(pixabay.com)

A Štefánik, Tekovská és Podjavorinská utcák által körülhatárolt területen egy különleges multigolf pályát építenek. A pálya hat elütőhelyből áll majd, mindegyik rendelkezik multigolf lyukakkal és tárcsás golfkosárral, ezenkívül  elolvasható lesz a golflyukak leírása is. Egyes helyeken akadályok is találhatók majd a játék izgalmának növelése érdekében. A discgolf egy kültéri sportjáték, melynek alapszabályai megegyeznek a golféval és a minigolféval. A játékos célja az, hogy a lehető legkevesebb ütéssel érjen végig a pályán. A golfpálya építésének tervezett költségei 14 ezer eurót tesznek ki. Jelenleg az építkezési engedélyek kiadásának folyamata zajlik.

Két új játszótér is épül majd a városban, az egyik a Marx, Ku Bratke és a  Štefánik utca  (az egykori Pokrok épülete) által körülhatárolt területen, a másik pedig a Sv. Michala utca és a 2-es számú alapiskola közti területen. A tavaly épített két játszótér a Vojenská és a Hviezdoslav utcán is  kibővítésre kerül. A városi költségvetésből 170 ezer eurót különítettek el erre a célra. A játszóterek a 3-14 éves korosztály számára lesznek alkalmasak. Ebben az esetben is az engedélyek beszerzése zajlik.


forrás: levice.sk

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb