Teljes gőzzel folyik a téli felkészülés Nagytúron,  melynek csapata a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség VI. ligájában szerepel.  A nagytúriak jelenleg a nem túl előnyös 15. helyen állnak, a tavaszi szezont felkészültebben szeretnék megkezdeni.

Az igényes tavaszi szezonra való felkészülésről a csapat edzője,  Jozef Šaliga nyilatkozott.

“A bajnokság tavaszi szezonjár a hazai pályán készülünk, az edzéseket a játékosokhoz igazítjuk, legyen szó munkahelyi elfoglaltságokról, betegségről vagy egyéb, előre nem látott körülményről. Hétköznapokon nehéz edzeni, ugyanis a fiúk műszakokban dolgoznak. Munkanapokra tehát nem tervezhetünk edzést.  Január 10-én, pénteken sikerült megvalósítani az első találkozót a hazai multifunkciós sportpályán. A zimankós időben azonban a feltételek nem voltak éppen megfelelőek”

– jegyezte meg Šaliga , majd így folytatta: “Az első felkészülési mérkőzésig igyekszünk majd hetente egyszer edzeni, valószínűleg a hétvége egyik napján. Remélem, hogy a játékosok majd lehetőségeik szerint egyénileg is  edzenek, még akkor is, ha nem itthon dolgoznak.”

Az edző a felkészülési mérkőzésekről is beszélt.  “A felkészülési mérkőzések február 2-án kezdődnek, amikor is Ipolyszakállossal találkozunk. Február 8-án, szombaton a balassagyarmati műfüves pályán Felsőtúr csapatával játszunk, február 15-én pedig Palásttal vívunk meg.  A bajnoki  meccsek főpróbája március 1-jén zajlik majd, amikor is hazai pályán a szomszédos Felsútőr csapatával mérkőzünk meg. Február 22-ére még keressük az ellenfelet” – tette hozzá Šaliga.

Šaliga edző a csapat őszi szezon utáni pozícióját is értékelte:

“A tabellán nem túl előkelő helyen szerepelünk, de a helyzet sokkal ígéretesebb, mint a 9. forduló után, amikor még nem volt pontunk.  Miután legyőztük Újbars erős csapatát, a teljesítményünk sokat javult, és két győzelmet is elkönyvelhettünk Garamszentgyörgy és Hontnádas csapatai ellen. A tavaszi szezonban nem lehet más célunk, mint  versenyben maradni. Bebizonyosodott, hogy ha teljes felállásban  tudunk játszani, akkor van esélyünk a  járási bajnokságon.  Sajnos ez csak 3-4 alkalommal sikerült eddig.  Ha versenyben akarunk maradni, ennek változnia kell.  Nehéz sorsolással kezdődő igényes  tavaszi szezon elé nézünk.”

A nagytúri csapatban szeretnék a játékosok keretét megerősíteni, új arcok is felbukkanhatnak a csapatban. “Szeretnénk a csapatot legalább egy védővel és egy csatárral bővíteni, ez reális elképzelésnek tűnik. A tavaszi szezonban a keretben 31 játékos fordult meg, ami rekordnak számít. A mennyiség adott volt, most már a minőségre törekszünk. Nincs tudomásom arról, hogy valaki el akarná hagyni a csapatot, az őszi szezon befejezése sokat javított a hangulaton.  Szeretnénk a tavalyi tavaszi szezon sikereit folytatni, amelyek végül  a járási bajnokság legmagasabb szintjébe való továbbjutással jártak,  de inspirálóan hat ránk az ificsapatok sikere is.   A kölyökcsapat a déli csoport 1. helyéről várja a folytatást, míg az ificsapat az E csoportot vezeti Ipolyság csapata előtt” – fejezte be a futball iránt elkötelezett edző, aki a nehéz percekben felölti a csapat dresszét, és a játékosokkal együtt küzd a győzelemért.


Forrás és fotó: JJ

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb