Biológiai apa bárki lehet, de igazi apukából kevés van. Nem az azonos vércsoporttól válik valaki szülővé. Apa az, aki aprócska babáját óvatosan a kezébe veszi, s úgy ringatja álomba.

Fotó: pexels.com

Férfias hangja gyengéd gagyogássá válik, amint a kicsihez szól. Türelmetlenül várja a hazaérkezés pillanatát, hogy újra gyermekével lehessen. Első lépései során fogja puha, pici kezét. Ahogy eljön az ideje, megtanítja bekötni a cipőjét a jól bevált nyuszifül módszerrel. Fut a bicikli után, hogy ha kell, megvédje az eséstől.

Esténként századszor is ugyanolyan beleéléssel meséli el a Kiskakas arany félkrajcárja című mesét, mint a legelső alkalommal. A móka kedvéért rávehető minden bolondozásra.

Betegség esetén kétségbeesve rohan vele az orvoshoz, s addig meg sem áll, míg segítséget nem kap.

Kiáll érte bárkivel szemben. Egy igazi apa támogat az álmok elérésében. Elviszi akár a világ végére is, csak boldognak lássa. Minden héten kitartóan autóba ül, hogy hozza-vigye gyermekét a vonatállomásra. Az utat végigcsacsogják, nagyokat nevetnek, ugyanakkor a komoly témáknak egyaránt helyet teremtenek.

Ha csalódás éri gyermekét, mellette áll, fogja a kezét. Érezteti, nincs egyedül, történjék bármi, számíthat rá. Büszkeséggel töltik el az apró sikerei is. Bár olykor morcos, utólag jót nevetnek az egészen.

S hiába lesz felnőtt a gyermekből, akkor is, mindig, kérés nélkül nyújt segítő kezet. Viszonzást sosem vár, önzetlenül, tiszta szívből ad.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb