Akárhogy is nézzük, egészen abszurd felvetések és javaslatok hangzottak el a 2021-es költségvetést megvitatni hivatott testületi ülés során. A minap már szemléztük Zachar Pál városi képviselő bejegyzését, aki pontokba szedte legkirívóbb visszásságokat – ezek elemzésére vállalkoztunk a 2020-as évad utolsó adása során.

Felelős döntés-e háromszázezer eurónyival túlnyújtózkodni takarónkon a koronavírus- és gazdasági válság sújtotta 2021-ben? Érdemes-e egy város vészhelyzet esetére tartalékolt pénzét egy épület felújítására költeni, mikor pályázni is lehetne?

– Miért tűnik úgy, mintha a költségvetési javaslat során megfeledkeztek volna bizonyos városrészek létezéséről?

– Hogyan érdemes kampányolni, ha a Műszaki Szolgáltatások (TS Šahy) igazgatója szeretne valaki lenni?

– Megférhetne egymás mellett a nevelőnők bérének csökkentése a polgármester és a képviselők fizetésének emelésével?

A fent megfogalmazott kérdéseken túl sok egyéb kiderül majd ebből a rendhagyó terjedelmű, de a város élete szempontjából különösen érdekfeszítő és tanulságos podcastból. Zachar Pál beszélgetőtársa Morva Mátyás volt:


képek: REflex24/Morva Mátyás

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb