Hosszú idő után végre környékünkön is kinyithattak a vendéglátóhelyek. Igaz egyelőre csak a teraszok, de már ez is felüdülést jelent a korábbi „karantén köztársasághoz” képest. Újranyitotta kapuit természetesen Zselízen is valamennyi vendéglátóhely, ám a legnépszerűbb közösségi helynek is számító Bowling bár nem csak egyszerűen újranyitott, de főnixmadár szerűen újjá is született. A 17 évvel ezelőtt megnyílt szórakozóhely arculata teljesen megújulva várja régi-új vendégeit, ám a stílusváltással egyben üzemmód változás is várható a vendégipari egységben.

„A mostani átalakítással egy 17 éves periódus zárult le a hely életében. Amikor 2004-ben nyitottunk, egy újszerű angolszász hangulatú pubot alkottunk, amihez hasonló nem nagyon volt a környéken. Sok minden történt a hely életében ez a közel két évtized alatt, Zselíz egyik, ha nem a legmeghatározóbb közösségi helyévé vált. Hosszas mérlegelés és egyéb szempontok figyelembevétele mellett viszont most a stílusváltás és a konszolidáltabb működés mellett döntöttünk. Már nem bulihelyként, sokkal inkább kulturált kávéházként szeretnénk folytatni. Ezt tükrözi a névváltás is, immár nem bár, hanem kávézó leszünk. A panzió után a lenti vendéglátóhely is az Éden Cafe nevet fogja viselni. Igyekeztünk egy elegáns, komoly kávézó hangulatát kialakítani, ami tetten érhető a bútorzattól kezdve a felületek borításának minden apró részletében. Csak prémium minőségű anyagokat használtunk. Pl. a tapétákra különösen büszke vagyok. Ezek egy ismert holland dizájn cég termékei, akárcsak a függönyök. Mindenhol kiváló minőségű anyagokat használtunk, hogy maximálisan ki tudjuk elégíteni a vendégeink igényeit”

– mondta el a változásokkal kapcsolatban a tulajdonos, Grosz Gábor, akinek nem titkolt szándéka, hogy nem csak a helyi vendégeknek, de a szállóvendégeknek is a szolgálatára álljon a hely, előmozdítva ezzel is a kisváros turizmusát.

A megújult viszonyok mellett egy további jó hír, hogy az üzemeltetést újra Török Péter „Töcsi” és felesége, Anikó veszik át, akik hosszú éveken keresztül nagy sikerrel működtették a helyet.

„Bulik, bálok, karaoke partyk st. már nem várhatók, de a jó hangulat és a kellemes légkör garantált. Megmaradt a bowling pálya, akárcsak a billiárd-, a csocsóasztal és a homokos strandröplabda-pályák is, így azok ezután is a vendégeink szolgálatára állnak. A nyitva tartást viszont jobbára a napközbeni órákra szorítkozik a jövőben, mint az éjszakaira, így „csak” este 11 óráig tartunk naponta nyitva”

– tette hozzá Török Péter.

A kávézóban ugyanakkor megtartották a régi hagyományt, hogy továbbra is frissen csapolt Pilsner Urquell sört csapolnak, aki viszont kimondottan a kávéja miatt keresi fel az Édent, az sem fog csalódni, hiszen minőségi, olasz kávét szolgálnak fel, illetve süteményekkel és egyéb különlegességekkel is bővült a kínálat. Nem utolsó szempont pedig, hogy a belső tér immáron nemdohányzóvá vált.

Amint az a fotókon is látszik, valóban vonzó környezettel várja vendégeit az Éden Cafe, ám a személyes benyomásokról mindenki győződjön meg saját maga.

Csonka Ákos

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb