Hirdetés

Hosszú idő után végre környékünkön is kinyithattak a vendéglátóhelyek. Igaz egyelőre csak a teraszok, de már ez is felüdülést jelent a korábbi „karantén köztársasághoz” képest. Újranyitotta kapuit természetesen Zselízen is valamennyi vendéglátóhely, ám a legnépszerűbb közösségi helynek is számító Bowling bár nem csak egyszerűen újranyitott, de főnixmadár szerűen újjá is született. A 17 évvel ezelőtt megnyílt szórakozóhely arculata teljesen megújulva várja régi-új vendégeit, ám a stílusváltással egyben üzemmód változás is várható a vendégipari egységben.

„A mostani átalakítással egy 17 éves periódus zárult le a hely életében. Amikor 2004-ben nyitottunk, egy újszerű angolszász hangulatú pubot alkottunk, amihez hasonló nem nagyon volt a környéken. Sok minden történt a hely életében ez a közel két évtized alatt, Zselíz egyik, ha nem a legmeghatározóbb közösségi helyévé vált. Hosszas mérlegelés és egyéb szempontok figyelembevétele mellett viszont most a stílusváltás és a konszolidáltabb működés mellett döntöttünk. Már nem bulihelyként, sokkal inkább kulturált kávéházként szeretnénk folytatni. Ezt tükrözi a névváltás is, immár nem bár, hanem kávézó leszünk. A panzió után a lenti vendéglátóhely is az Éden Cafe nevet fogja viselni. Igyekeztünk egy elegáns, komoly kávézó hangulatát kialakítani, ami tetten érhető a bútorzattól kezdve a felületek borításának minden apró részletében. Csak prémium minőségű anyagokat használtunk. Pl. a tapétákra különösen büszke vagyok. Ezek egy ismert holland dizájn cég termékei, akárcsak a függönyök. Mindenhol kiváló minőségű anyagokat használtunk, hogy maximálisan ki tudjuk elégíteni a vendégeink igényeit”

– mondta el a változásokkal kapcsolatban a tulajdonos, Grosz Gábor, akinek nem titkolt szándéka, hogy nem csak a helyi vendégeknek, de a szállóvendégeknek is a szolgálatára álljon a hely, előmozdítva ezzel is a kisváros turizmusát.

A megújult viszonyok mellett egy további jó hír, hogy az üzemeltetést újra Török Péter „Töcsi” és felesége, Anikó veszik át, akik hosszú éveken keresztül nagy sikerrel működtették a helyet.

„Bulik, bálok, karaoke partyk st. már nem várhatók, de a jó hangulat és a kellemes légkör garantált. Megmaradt a bowling pálya, akárcsak a billiárd-, a csocsóasztal és a homokos strandröplabda-pályák is, így azok ezután is a vendégeink szolgálatára állnak. A nyitva tartást viszont jobbára a napközbeni órákra szorítkozik a jövőben, mint az éjszakaira, így „csak” este 11 óráig tartunk naponta nyitva”

– tette hozzá Török Péter.

A kávézóban ugyanakkor megtartották a régi hagyományt, hogy továbbra is frissen csapolt Pilsner Urquell sört csapolnak, aki viszont kimondottan a kávéja miatt keresi fel az Édent, az sem fog csalódni, hiszen minőségi, olasz kávét szolgálnak fel, illetve süteményekkel és egyéb különlegességekkel is bővült a kínálat. Nem utolsó szempont pedig, hogy a belső tér immáron nemdohányzóvá vált.

Amint az a fotókon is látszik, valóban vonzó környezettel várja vendégeit az Éden Cafe, ám a személyes benyomásokról mindenki győződjön meg saját maga.

Csonka Ákos

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.06.05.

Trianonra emlékeztek Ipolyszakálloson

Tegnap történt 101 esztendeje, hogy aláírták azt a gyalázatos „békeszerződést“, amelynek hallatán a világon élő bármely magyarnak azonnal…

2021.06.07.

Utolsó néhány diákját búcsúztatta a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium

Ahogy nemrégiben portálunk beszámoltunk a lévai gimnázium tragikus sorsáról, úgy most ígéretünkhöz híven az élet egyik legfontosabb eseményéről,…

2021.06.04.

Miért nem vált még csupán történeti múlttá Trianon?

forrás: erdely.ma Hogyan is tudnánk hátat fordítani neki, ha naponta kell szembesülnünk következményeivel? Mi, külhonban rekedt magyarok Trianon…

2021.06.06.

Falatnyi ruhácskák mindenütt

Alapvetően nem vagyok egy nagy shoppingolós. Nem is igazán szeretek vásárolni. Így, ha nincs konkrét terv, biztos, hogy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb