Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

A járványügyi korlátozások enyhülésével a zselízi városvezetés is úgy döntött, hogy kihasználja az alkalmat és megszervezi a városi napokat. A rendezvény az Európai Bizottság és Nyitra Megye Önkormányzatának anyagi támogatásából valósul meg Az EU jövője a közép- és kelet-európai városokban megjelenő új prioritásainak összefüggésében című projekt keretén belül, az Európai Unió Európa a polgárokért támogatási program társfinanszírozásával.

A városvezetés ennek fényében igyekezett egy olyan komplex programot összeállítani, melyben arányosan jelenik meg a kultúra, a sport, a közélet és természetesen a könnyedebb szórakozás is.

A pénteki nap (június 25.) a közösségi sportolás jegyében veszi kezdetét, melynek a festői környezetű Esterházy-park ad otthont. Az esemény elsősorban a fiatalabb korosztályra épül, ezért ennek koordinálását a két alapiskola látja el.

A közös sportolással egyúttal a nemrégen tragikus körülmények között elhunyt fiatal sportolóra, Torma Gáborra emlékeznek a résztvevők.

Ugyanúgy a délelőtt folyamán kerül sor az ünnepélyes megnyitóra (kultúrház) is, melyen a város szülötte, Wurster Karla tart előadást, akit nemrégen neveztek ki Olaszország szlovákiai nagykövetének. Az előadás után kerül sor az ünnepélyes zászlófelvonásra (a városháza előtt) és a testvértelepülések delegációinak köszöntésére. Az esti órákban pedig a főtéren felállított színpadra lép a zselízi billentyűst, Balázs Patrikot a soraiban tudó magyarországi Tunyogi Péter Emlékzenekar és a legendás Republic.

A szombati nap (június 26.) ugyancsak sportolással veszi kezdetét. A reggeli órákban első ízben szerveznek Zselízen közösségi futóversenyt, ami viszont ezúttal nélkülözni fogja a versenyjelleget és az előző naphoz hasonlóan az emlékezés jegyében valósul meg ugyancsak Torma Gábor előtt tisztelegve. Az emlékfutáson 4 és 8 kilométeres táv teljesíthető. 

A délután folyamán aztán a családoké lesz a főszerep, 15:30-tól ŠAŠKA BAŠKA gyermekfoglalkozás 17 órától pedig a Kobold zenekar gyermekprogramja örvendezteti meg a legkisebbeket a főtéren. Este ismét a koncertek kerülnek előtérbe, 8 órától Zuzana Smatanová, őt követően pedig Peter Cmorík ad koncertet ugyancsak a főtéren.

Csonka Ákos

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.07.29.

„Elsősorban tanárnak tartom magam” – interjú Horváth Géza zselízi polihisztorral

Márciusban hetven éves lettél. Milyen érzés hetven évesnek lenni? Viccesen azt válaszolhatnám, hogy ezt neked már tudnod kellene.…

2021.08.02.

MartFamily családi fesztivált szervez a MartFeszt csapata

Újra benépesül a Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpont – idén MartFamily családi fesztivállal készülnek a MartFeszt szervezői. A tavalyi…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb