Hirdetés

(Fotó: Csonka Ákos)

A Csemadok Zselízi Alapszervezete részt vesz egy olyan határon átívelő, Interreg területi akcióterv projektben, ami kimondottan az időskori aktivitást célozza meg szakmailag felpezsdíteni. A RE-START akcióterv keretén belül megvalósuló RE-BIRTH projekt (SKHU/1802/3.1/040) részeként több rendezvény valósul meg, javarészt mentálhigiénés és életvezetési tanácsadó szakemberek foglalkozásai által, de közösségi rendezvényeket és tematikus tanulmányutakat is terveznek a szervezők.

A projekt fő koordinátora és lebonyolítója Cserba Gabriella, a zselízi alapszervezet alelnöke.

Az első ilyenre június 24-én került sor a zselízi Magyar Házban, ahol Hancko Veronika életvezetési tanácsadó tartott foglalkozást több mint 25 résztvevő interaktív bekapcsolódásával. A rendezvényt a Csemadokkal sok téren szorosan együttműködő Sacher Polgári Társulás bonyolította le technikai szempontból.

(Fotó: Csonka Ákos)

Köszöntőjében Sárai András, a Csemadok Zselízi Alapszervezetének elnöke hangsúlyozta,

milyen fontos a mentális egészség és frissesség, illetve az aktivitás időskorban is.

„Az alapszervezetünk nagyon széleskörű tevékenységet fejt ki, munkásságának gerincét az aktív fiatalok mellett a nagyon hálás és támogató szépkorúak alkotják. Azért tartottuk jó ötletnek bekapcsolódni ebbe a projektbe, mert szerettük volna idősebb korú barátainknak kifejezni megbecsülésünket azzal, hogy szakemberek irányításával mutatjuk meg, hogyan kell tudatosan aktív időskort élni.”

Sárai után Csenger Tibor kapott szót, aki Nyitra megye alelnökeként, az Interreg projektek monitoring bizottságának tagja, így ő mutatta be a szóban forgó projektet is.

Hancko Veronika pedig nem egyszerű előadást tartott, hanem interaktív műhelymunkát irányított, ahol a résztvevők tevékenykedésére helyeződött a hangsúly. A foglalkozás fő tematikája az időskori vidámságra, játékosságra való törekvés koncepciója volt.

(Fotó: Csonka Ákos)

A kiváló hangulatú rendezvény végül egy kötetlen beszélgetéssel ért véget, miközben a résztvevők elfogyasztották a frissítőket (szendvics, pogácsa, rétes, limonádé).

A következő foglalkozásra július 15-én kerül sor.

Bővebb információ a programról: www.skhu.eu , az akciótervről pedig awww.restart-skhu.eu honlapon érhető el.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.08.11.

Szenzációs leleteket találtak Ipolyvisken

Az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt keretén belül augusztus 8 és 21. között ásatások zajlanak az ipolyviski…

2022.08.11.

10. jubileumához érkezett az oroszkai Südwind – programajánló

2022. augusztus 14-én, vasárnap Oroszkán megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált első és második világháborús hadtörténeti bemutató. A…

2022.08.08.

Az ipolyviski földvár területe arra vár, hogy valakik végre feltárják

Ásatási szakaszának záró részéhez érkezett az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt, amelynek célja a kevésbé ismert feltáratlan…

2022.08.08.

Befejeződött a zselízi Szent Jakab-templom szentélyében a gótikus kőfaragványok restaurálása

Májusban vette kezdetét és július közepéig tartott a 14. századi templom megmaradt épített örökségének restaurálása. Az 1380 körül épült templom…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb