Hirdetés

A felvidéki csapat (Fotó: NÖLT)

2021 őszén hagyományteremtő szándékkal Csíkszentdomonkoson tartották az első Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát, amit akkor Kárpátalja nyert meg. A második alkalomra a 2022. július 8-9-én a nemzet fővárosában, Budapesten került sor a BVSC komplexumában, ahol immáron a hazai csapat, a Magyar Parlamenti Válogatott diadalmaskodott.

A sporteseményen hat csapat vett részt: Felvidék, Kárpátalja, Székelyföld, Délvidék, Csángóföld és a hazaiak.

(Fotó: NÖLT)

A kiírás szerint a résztvevő csapatok tagjai alapvetően amatőr játékosok, civilben közéleti személyek voltak. Azonban csapatonként „öregfiúk” korosztályból, 44 éven felüliek közül – egy neves labdarúgó és egy híres közéleti személyiség vendégjátékára is lehetőség nyílt, illetve kapusposzton is engedélyezett volt egy vendégfutballista szerepeltetése a plusz 44 éves korosztályból. A magyar parlamenti válogatottban Kenesei Krisztián, Szeiler József és Balázs Pali szerepelt így vendégként.

A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is szerepet kapott csapata két csoportmérkőzésén és a döntőben is

– tájékoztatta az MTI-t Magyar Zoltán szövetségi kapitány, tornaigazgató.

(Fotó: NÖLT)

Pénteken a csoportmérkőzéseket bonyolították le, 2×25 perces találkozókat vívtak a felek, szombaton pedig a helyosztókra került sor, itt már 2×35 percesek voltak a meccsek a budapesti BVSC-pályán.

Az első napon az A csoportban Kárpátalja, Erdély, Csángóföld, a B-ben magyar parlamenti válogatott, Délvidék, Felvidék lett a sorrend. A zárónapon a döntőben a házigazda együttes, az Országgyűlés csapata 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re nyert Kárpátalja alakulata ellen úgy, hogy a félidőben még 3-1-es hátrányban volt.

(Fotó: NÖLT)

A bronzmeccsen Délvidék 3-1-re verte Erdélyt, az ötödik helyért pedig a Felvidék 3-3-as döntetlent követően büntetőkkel bizonyult jobbnak 3-1-re Csángóföldnél.

„Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, hiszen ezúttal is tisztességgel helytálltak és méltón képviselték a Felvidéket.

A sportban sokszor hallható, hogy nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos, erre a focitornára viszont ez különösen érvényes, hiszen nemzeti összetartozásunkat, együvé tartozásunkat és megbonthatatlan egységünket fejezi ki a labdarúgás nyelvén. Minden egyes pillanat ajándék, amit így együtt eltölthetünk, ezért nagyon hálásak vagyunk Házelnök úrnak, hogy megalapította ezt a tornát” – mondta el a felvidéki csapat szövetségi kapitánya, Retkes János.

(Fotó: NÖLT)

A program zárultával a döntő résztvevői, illetve a többi csapat nézőtéren helyet foglaló tagjai közösen elénekelték a magyar himnuszt.

A harmadik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna rendezését a Délvidék vállalta el.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.08.11.

Szenzációs leleteket találtak Ipolyvisken

Az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt keretén belül augusztus 8 és 21. között ásatások zajlanak az ipolyviski…

2022.08.11.

10. jubileumához érkezett az oroszkai Südwind – programajánló

2022. augusztus 14-én, vasárnap Oroszkán megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált első és második világháborús hadtörténeti bemutató. A…

2022.08.08.

Az ipolyviski földvár területe arra vár, hogy valakik végre feltárják

Ásatási szakaszának záró részéhez érkezett az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt, amelynek célja a kevésbé ismert feltáratlan…

2022.08.08.

Befejeződött a zselízi Szent Jakab-templom szentélyében a gótikus kőfaragványok restaurálása

Májusban vette kezdetét és július közepéig tartott a 14. századi templom megmaradt épített örökségének restaurálása. Az 1380 körül épült templom…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb