Hirdetés

Az elmúlt években sok Nyitra megyei illetékességű út újult fel a Lévai járásban is. Ez főleg annak köszönhető, hogy a megye jó anyagi kondícióban van és van megyei alelnök a Lévai járásból, konkrétan Zselízről is, Csenger Tibor személyében. A Nagypuszta-Garammikola közti útszakasz Zselízen az utolsó olyan megyei út, ami még nem lett felújítva az elmúlt időszakban. Ennek megvalósulásával elmondható, hogy a ciklus végéig minden megyei út felújult, ami nem kis teljesítmény a korábbi időszakokhoz viszonyítva.

„A munkálatok több etapban valósulnak meg, egyelőre az a 2,4 kilométeres rész kap kétrétegű, megerősített aszfaltszőnyeget, ami a legrosszabb állapotban volt (a nagypusztai kereszteződéstől a hídig). Ezt követi a későbbiekben a vasúti felüljáróhíd szerkezetének felújítása. A szakemberek javaslatára kettő külön lett bontva. Utóbbi ugyanis egy sokkal bonyolultabb művelet. Végső periódusban pedig a fennmaradt útfelület kerül kicserélésre. Ez utóbbiak már vélhetőleg a következő ciklusban valósulnak majd meg, bízunk benne, hogy a következő megyei testületben is lesz olyan erőnk és hangunk, hogy ezeket a beruházásokat nyomni tudjuk” 

– nyilatkozta a munkálatokról Csenger Tibor, megyei alelnök, aki az aszfaltozás megkezdését a helyszínen ellenőrizte. 

„A jelenlegi munkálatok során cserére kerül a szalagkorlát, illetve 50 cm szélesen az út mentén felmart aszfalttörmelékkel úgynevezett biztonsági sávval szélesül ki az út” 

– tette hozzá a szakpolitikus, aki az október 29-i választáson megyeelnöknek is indul. 

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.06.04.

Ilyen volt a városi gyereknap Ipolyságon – képgaléria

Sok-sok év után újra élettel telt meg a Sóderos a tegnapi szezonnyitó városi gyermeknapon. Gyönyörű, rendezett környezet, színes…

2023.06.05.

Nemzeti összetartozás napja Ipolyságon (+képgaléria)

A trianoni békeszerződés megkötésének napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényt 2010-ben fogadta el az magyar országgyűlés, melynek…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb