Nem kis eredményként immáron második versenyszámban jutott ki világbajnokságra a zselízi Vincze Dóka Krisztián. Crossmotor után váltva, már a gokartozásban remekel a zselízi versenyző, aki ezekben a napokban a Portugáliában zajló világbajnokságon vesz részt. Az első szabadedzések eredményei alapján az élmezőnyben van, ami azt jelenti, hogy akár egy kimagasló eredményt is elérhet.

„Összesen 72 ország pilótája vesz részt a VB-n, többek közt itt van a Ferrari korábbi Forma 1-es pilótájának a fia Eduardo Barichello is. Őt is sikerült megelőznie Krisztiánnak. Szerda délelőtt még lesz egy szabadedzés, délután pedig már az időmérőt tartják. Ott dől el, hogy Krisztián melyik csoportba kerül a futamon és pénteken vagy szombaton fog versenyezni. Bárhogy is alakul végleges eredmény csak szombaton várható. Elég szélsőségesek az időjárási körülmények, sokat esik az eső, de egyelőre bíztatóan alakul a verseny. Bízunk benne, hogy sikerülhet egy jó eredményt elcsípni”

– mondta Dóka Lajos a versenyző nagyapja és menedzsere, aki 16 évig Formula Easter (Forma 3 Kelet-Európai megfelelője) pilóta és kétszeres szlovákiai bajnok volt hajdanán.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.09.25.

Az üvegdrótozás utolsó Ipoly menti mohikánja

(Fotó: Németh László gyűjteménye) Emlékszünk-e, milyen jólesett a papa borát, vagy kisüstijét felhörpinteni a helyi JRD (TSZ) által…

2023.09.26.

SacheRock! – zenei kamaraestek lesznek zselízi a Sacher-pincében

The SacheRock Underground Festival néven zenei fesztivált szervez a zselízi Sacher Polgári Társulás. "Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A…

2023.09.27.

Felhívás: Esterházy János mint példakép

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közösen hirdeti meg az „Esterházy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb