Nem kis eredményként immáron második versenyszámban jutott ki világbajnokságra a zselízi Vincze Dóka Krisztián. Crossmotor után váltva, már a gokartozásban remekel a zselízi versenyző, aki ezekben a napokban a Portugáliában zajló világbajnokságon vesz részt. Az első szabadedzések eredményei alapján az élmezőnyben van, ami azt jelenti, hogy akár egy kimagasló eredményt is elérhet.

„Összesen 72 ország pilótája vesz részt a VB-n, többek közt itt van a Ferrari korábbi Forma 1-es pilótájának a fia Eduardo Barichello is. Őt is sikerült megelőznie Krisztiánnak. Szerda délelőtt még lesz egy szabadedzés, délután pedig már az időmérőt tartják. Ott dől el, hogy Krisztián melyik csoportba kerül a futamon és pénteken vagy szombaton fog versenyezni. Bárhogy is alakul végleges eredmény csak szombaton várható. Elég szélsőségesek az időjárási körülmények, sokat esik az eső, de egyelőre bíztatóan alakul a verseny. Bízunk benne, hogy sikerülhet egy jó eredményt elcsípni”

– mondta Dóka Lajos a versenyző nagyapja és menedzsere, aki 16 évig Formula Easter (Forma 3 Kelet-Európai megfelelője) pilóta és kétszeres szlovákiai bajnok volt hajdanán.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb