Hirdetés

(Fotó: Joseph Marcinsky)

Harmadik elismerését veszi már át idén az Erzsébet királynő szerepéért az egyre elismertebb opera énekesnő.

Korábban Prágában, az Opera fesztiválon, ahol 17 operatársulat 18 különböző előadása szerepelt, a szakkritikusok díját, Szlovákiában pedig a kulturális miniszter díját érdemelte ki a Hontfüzesgyarmatról indult Bodor Éva. Az elismeréseket első kassai szerepe, Erzsébet királynő megformálásért kapta, Donizetti Roberto Devereux című operájában, amelyet a Kassai Állami Színház Operatársulata mutatott be márciusban.

Néhány napja ugyanezért a szerepéért Dosky-díjat kapott a jelenleg Japánban turnézó művésznő.

(Fotó: Bodor Éva, Facebook)

Az két év után ismét megrendezett, 25. jubileumi Dosky-ankétra színikritikusok, színházi szakemberek, újságírók és publicisták szavazatai alapján kerültek jelöltek.

Bodor Éva a Dosky-díjnak abban a kimagasló zenés színházi teljesítmény kategóriájában győzött, ahol a legutóbbi, 2019-es évfolyamban a szintén felvidéki magyar Tóbisz Tituszt jelölték Verdi Otellójának címszerepéért.

„Nem vártam ekkora sikert”

– jelentette ki a díjátadón a világ számos operaházában sikereket aratott énekesnő, aki a kassai előadás alkotóinak, illetve az őt jelölőknek és a rá szavazóknak, valamint családjának és partnerének egyaránt köszönetet mondott. A jubileumi díjátadó másnapján háromhetes turnéra Japánba utazott, ahol Az Éj királynőjét alakítja Mozart Varázsfuvola című operájában, a Magyar Állami Operaház társulatával.

(Fotó: Bodor Éva, Facebook)

A 2019-es komáromi Lehár Ferenc Énekverseny legjobb primadonnája és az ugyanabban az évben megrendezett érsekújvári Házy Erzsébet Nemzetközi Énekverseny abszolút győztese a Zselízi Magyar Tannyelvű alapiskolában kezdte tanulmányait, ahol Horváth Géza zenetanár és karnagy egyengette útját. Először a zselízi Franz Schubert Gyermekkarban énekelt. Sokat köszönhet a lévai Grébner Margit énektanárnőnek is, aki tizenegy évesen felfedezte tehetségét. Bodor Éva a pozsonyi Állami Konzervatóriumban végzett, majd a pozsonyi Előadóművészeti Egyetem hallgatója volt. Tanulmányai befejezése után kétéves ösztöndíjat nyert a düsseldorfi Deutsche Oper am Rhein operastúdiójában. A papnő szerepében kezdte operaénekesi karrierjét Verdi Aida című operájában.

BÁJ, ATEMPO.sk

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.12.07.

Ólomüveg ablakokkal gazdagodott az ipolyviski katolikus templom

Az ipolyviski Antióchiai Szent Margit templomban 2022. november 24-25-e között került beállításra 9 ólomüveg ablak, amelyeket a felbári…

2022.12.07.

Goldmann Ilona kiállítása az ipolysági Simonyi Lajos Galériában

Emlékek címmel december 2-án 16:00 órakor nyílt meg Goldmann Ilona kiállítása az ipolysági Simonyi Lajos Galériában. A Budapestről…

2022.12.08.

Információs emléktáblát állítottak Zselízen az egykori Fakastély helyén

Fotó: Csonka Ákos Titkos ajtó az erdő mélyén, mely egy fába vezet? Ráadásul élő fában emberi építmény? Nem,…

2022.12.02.

Kenderben a jövő! – Új ipari rostkender-feldolgozót adtak át Barabáson

Fotó: Csonka Ákos A barabási Érmellék Centrum Közösségi Nonprofit Kft. és a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében került sor…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb